Ajatustyö

Heltti | 19.3.2020

Heltin työfysioterapeuttien suositukset etätöihin

Koronavirustilanteesta johtuen moni jää kotiin tekemään etätöitä ja vähentää muutenkin liikkumistaan, jotta tartuntaketjuja saadaan rajoitettua. Työ- ja kauppamatkat kattavat monella meistä suuren osan päivittäisestä hyötyliikunnasta. Myös kuntosaleja ja uimahalleja on suljettu, joten meille tutut ja tärkeät liikuntarutiinit voivat olla nyt tauolla.

Edellä mainituista tekijöistä syntyvä ”vaje” normaaliin liikuntaan olisi hyvä pyrkiä korvaamaan, jotta pystyisimme ennaltaehkäisemään muun muassa tuki- ja liikuntaelinvaivoja.  Toki jos sinulla on yhtään flunssaoireita, on parempi levätä.

Vinkkejä:

  • Jos käytät urheilukellon tai puhelimen askelmittaria, tarkista sieltä normaalin arkiviikon päivittäinen keskiarvo ja pyri täyttämään tai jopa ylittämään tämä. Vaihtoehtoisesti arvioi ajallisesti, kuinka paljon normaalista työmatkassasi käytät aikaa kävelyyn tai pyöräilyyn
  • Muista ergonomia sekä taukojumpat työskennellessäsi kotona. Löydät paljon vinkkejä näihin Heltin MentalToolkitistä kirjautumalla MyHelttiin. Tutustu myös Heltin työfysioterapeuttin suosituksiin etätyöhön.
  • Rytmitä ja aikatauluta päiväsi aivan niin kuin toimistollakin. Pidä päivän aikana pari lyhyempää kahvitaukoa ja oikea lounastauko. Näiden yhteyteen on helppo linkittää jonkinlaista liikuntaa, esimerkiksi pienen kävelylenkin tai kotiaskareen muodossa.

Muistathan, että Helttiin saa ja pitää olla yhteydessä. Me fyssarit olemme töissä, vaikka olosuhteet pakottavatkin nyt suurelta osin etätöihin. Kysymyksiä ergonomiaan ja liikkumiseen liittyen saa ja pitää laittaa, me vastaamme niihin erittäin mielellämme.

Tsemppiä ihan jokaiselle tässä haastavassa tilanteessa. Muistetaan tsempata toisiamme ja  pitää huolta itsestämme!

Liikkuvin terveisin,
Heltin työfyssarit
Osku, Joel, Sanna ja Saku

Heltin työfysioterapeuttien etätyön ergonomiaohje