Webinaarit ja tapahtumat

Heltti | 13.6.2019

Heltin jäsentapahtumat
– Syksy 2019

Mitä jos ensi syksynä treenaisitkin mieltäsi?

Aloita syksy Heltin tapahtumien ympärille nivoutuvalla Mental Capacity -treeniohjelmalla

Syksyllä monella alkaa usein ”uusi elämä”, ja loma-ajasta erkaannutaan aloittamalla erilaisia liikuntaa ja ravitsemusta painottavia treeniohjelmia. Mitä jos ensi syksynsä treenaisitkin mieltäsi? Lähde mukaan Heltin kolmen kuukauden kokonaisvaltaiseen Mental Capacity -treeniohjelmaan ja opi huoltamaan itseäsi, palautumistasi ja aivojasi päivittäin. Treeniohjelma toteutetaan Heltin asiantuntijoiden ja ulkopuolisten puhujien järjestämien webinaarien, tapahtumien ja treenien muodossa!

Mental Capacity -webinaarisarja
(Avoimet myös muille kuin Heltin jäsenille)

Energiasyöppö työtapamme tekee hallaa jatkuvasti erityisesti aivoillemme. Uupumus on uusi kansantauti ja se täytyy pysäyttää! Helttiwebinaarit jatkuvat uudella Mental Capacity -webinaarisarjalla. Sarja kulkee kuukausittaisena johdattajana Heltin Mental Capacity treeniohjelmaan, käsitellen Heltin löytämää kestävän energian kaavaa energian, yksilön ja yrityksen näkökulmista. Lähetämme kaikille webinaareihin ilmoittautuneille automaattisesti webinaarissa esitetyn materiaalin sekä linkin tallenteeseen. Sarjan emäntänä toimii Heltin Mental Capacity Coach, Ilona Parviainen.

Ilmoittaudu mukaan webinaarisarjaan!

Ma 11.11. klo 16-16:30
Energia tuo euroja – hyvinvointi lisää tuottavuutta

Mental Capacity -treeniohjelma huipentuu webinaariin, jota luotsaavat Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi ja työpsykologi Ilona Parviainen. Miten energiaa johdetaan ja miten hyvinvoinnilla lisätään tuottavuutta?

Katso tallenne
Energiaa muuhunkin kuin työhön

Omasta hyvinvoinnista kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Työpsykologit Ilona Parviainen ja Mari Laari kertovat keinot työpäivän aikaiseen energiansäätelyyn, jotta virtaa riittää myös mielekkääseen vapaa-aikaan.

Katso tallenne
Mitä on Mental Capacity ja kuinka sitä huolletaan?

Paljastamme kaavan, jonka avulla ajatustyöntekijöiden energiaa voidaan lisätä kestävästi. Haastamme sinut allekirjoittamaan itsensä johtamisensopimuksen. Uupumuksen estämisestä ja energisoivasta arjesta ideoita jakamassa työpsykologi Ilona Parviainen ja lääkäri Silja Frost.


Energia-aamut

Energia-aamu on Heltin jäsenille suunnattu aamutilaisuus, jossa työstetään omaa hyvinvointia tukevia aiheita ja verkostoidutaan aamukahvin äärellä. Tule kuulemaan hyvinvoinnin uusimmista trendeistä Heltin asiantuntijoiden harjoitusten saattelemana! Energia-aamut toimivat osana Mental Capacity -treeniohjelmaa oman hyvinvoinnin tukemisen treeneinä. Tilaisuudet järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Seuraavat Energia-aamut:

To 28.11.2019 klo 8:30-10 – ILMOITTAUDU
Unen ja palautumisen mittaaminen

Voidaanko älykelloilla, -sormuksilla ja kännykkäapplikaatioilla tukea uniongelmien diagnostiikkaa sekä seurata unettomuuden hoitoa, vai sopivatko ne paremmin itsereflektion tueksi? Vuoden viimeisessä Energia-aamussa Heltin yleislääkäri Julius Laine ja psykologi Tanja Lappi  kertovat unen ja palautumisen mittaamisen hyödyistä ja haitoista, sekä miten niitä voidaan hyödyntää lääketieteellisesti – esimerkiksi työterveydessä. Ouran unispesialisti Soile Hällfors kertoo, mitä älyteknologia mahdollistaa unen ja palautumisen mittaamisessa ja mitkä asiat vaikuttavat saatavaan dataan.

To 26.9.2019 klo 8.30-10 – LUE KOOSTEBLOGI
Luovuuden kehittäminen ja brainstormaus

Energia-aamussa keskitytään pohtimaan miksi luovuus on tärkeää, ja millaista luovuutta tietotyöläinen tarvitsee. Opit ymmärtämään millaiset asiat tukahduttavat luovuutta ja pääset harjoittelemaan keinoja sytyttää luovuutta. Luovuutta herättelemässä työterveyspsykologi Ilona Parviainen.


Heltti Learning Café

Learning Café on Heltin vapaamuotoinen yhdessä oppimisen ja oivaltamisen paikka, jossa tapaamme ajankohtaisten alustusten ja keskustelun äärellä. Tilaisuudet fasilitoi Heltin asiantuntijat ja vierailevat tähdet. Learning Cafét toimivat osana Mental Capacity -treeniohjelmaa itsensä johtamisen treeneinä. Tapahtumat järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Paikkoja on rajoitetusti, joten muista ilmoittautua! Seuraavat Learning Cafét:

Ota kalenteri ja not-to-do -lista haltuun – SIIRTYY KEVÄÄLLE 2020
by Merja Takamäki

Pursuaako kalenterisi aika- ja energiasyöpöistä menoista ja muistettavista tehtävistä? Voisiko sieltä karsia jotain? Marraskuun Learning Cafén asiantuntijana toimii Merja Takamäki, joka on toiminut Business Controllerina ja liiketoiminnan kehittäjänä viidentoista vuoden ajan isojen kansainvälisten yritysten näköalapaikoilla, ylimmän johdon ja avainhenkilöiden kanssa. Viimeiset vuodet hän on keskittynyt valmentamaan itsensä johtamista ja vuorovaikutustaitoja sekä kirjoittanut useita valmennusoppaita niin ajanhallinnasta, irtipäästämisestä kuin itseensä tutustumisesta. Tilaisuuden tavoitteena on, että osallistujat oppisivat parhaat käytännöt arjen johtamiseen kalenterin johtamisella sekä ”vähempi parempi” ajattelua. Lähde mukaan pohtimaan omaa ajanhallintaasi!

Ke 18.9.2019 klo 16-17:30 – LUE KOOSTEBLOGI
Rakenna arvojen mukainen työ ja elämä
by Janna Meunier

Kesäloman jälkeen ennen vauhdin kiihtymistä arjessa on hyvä pysähtyä miettimään, mikä omassa elämässä on tavoittelemisen arvoista. Näyttävätkö omat työpäiväsi ja vapaa-aikasi juuri sellaisilta kuin haluaisit niiden näyttävän? Janna Meunier on psykologi ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti, joka tuottaa tutkimusnäyttöön perustuvia psykoterapia-, koulutus- ja työnohjauspalveluita. Ennaltaehkäisy ja varhainen puuttuminen ovat aina olleet lähellä hänen sydäntään: ”työni keskeisenä johtotähtenä on auttaa ihmisiä elämään rikasta ja merkityksellistä elämää ja tavoittelemaan niitä asioita, jotka ovat juuri heille tärkeitä”. Jannan luotsaamassa Learning Caféssa kuulet, miksi on hyödyllistä käyttää aikaa omien arvojen tunnistamiseen. Saat myös kaikille elämänalueille sovellettavia työkaluja, joiden avulla voit tehdä itsellesi konkreettisen toimintasuunnitelman kohti rikkaampaa ja merkityksellisempää elämää.

Ma 19.8.2019 klo 16-17:30 – LUE KOOSTEBLOGI
Tasapainoile taitavasti, vivuta viisaasti
by Aino-Mari Kiianmies

Kuinka valmentaa itseään kohti energistä ja aikaansaavaa arkea? Kuinka tukea organisaationa työntekijöitä kohti hyvinvointia ja merkityksellistä työntekoa? Syksyn ensimmäisessä Learning Caféssa käydään läpi kestävää suorityskykyä niin fiksun itsensä johtamisen kuin organisaation johtamisen näkökulmasta lyhyiden alustusten, esimerkkien ja keskustelujen kautta. Ajatusten herättelijänä toimii yrittäjä ja johtajuuden tutkija Aino-Mari Kiianmies, jonka intohimona on auttaa johtajia ja organisaatioita kohti inhimillistä johtajuutta ja energistä tekemisen kulttuuria. Aino-Marin puheenvuoroissa näkyy, kuuluu ja maistuu oleskelu ja opiskelu maailman parhaissa yliopistoissa (mm. University of Cambridge), kovimmissa ohjelmissa (mm. Wall Street training program) ja virikkeellisimmissä start-up-yhteisöissä (mm. Piilaakso). Tilaisuus on suunnattu erityisesti HR-, coach ja esihenkilötehtävissä toimiville, mutta soveltuu myös jokapäiväisten itsensäjohtamisen taitojen ammentamiseen.


Heltin webinaarisarjat

Oletko seurannut aiemmin Heltin webinaarisarjoja? Menikö joku niistä ohi? Heltin asiantuntijat ovat tuottaneet mitä mielenkiintoisempia webinaarisarjoja, joiden tallenteet ovat hyödynnettävissä Heltin Mental Toolkitissä. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua aiempiin suosittuihin webinaarisarjoihin uudestaan. Sarjojen webinaarit esitetään aina viikon välein joka tiistai klo 11-11:30. Ilmoittaudu mukaan webinaarisarjoihin, ja varaa kalenteristasi aikaa oman hyvinvointisi johtamiselle!

Marraskuu
Johtajan Kapasiteetti -webinaarisarja – ILMOITTAUDU

Ti 5.11. klo 11-11:30 – Osa 1: Empatia on hyvän johtamisen edellytys
Ti 12.11. klo 11-11:30 – Osa 2: Johtaajan resilienssi
Ti 19.11. klo 11-11:30 – Osa 3: Työn merkityksellisyyden johtaminen
Ti 26.11. klo 11-11:30 – Osa 4: Palautteen anto ja palkitseminen

Lokakuu
Rentowebinaarit – KATSO TALLENTEET

Ti 8.10. klo 11-11:30 – Osa 1: Energiat nousuun paremmilla unilla
Ti 15.10. klo 11-11:30 – Osa 2: Rentoutumisen jalo taito
Ti 22.10. klo 11-11:30 – Osa 3: Eroon suorituskeskeisyydestä

Syyskuu
Tavoitewebinaarit – KATSO TALLENTEET

Ti 3.9. klo 11-11:30 – Osa 1: Kuinka asettaa aidosti motivoiva tavoite
Ti 10.9. klo 11-11:30 – Osa 2: Mitä sitten, kun ei huvita?
Ti 17.9. klo 11-11:30 – Osa 3: Tavoitteen saavuttamisen jälkeinen blues
Ti 24.9. klo 11-11:45 – Osa 4: Setting and Reaching Goals

Elokuu
Aivowebinaarit – KATSO TALLENTEET

Ti 6.8. klo 11-11:30 – Osa 1: Fiksumpi startti uuteen syksyyn
Ti 13.8. klo 11-11:30 – Osa 2: Työn häiriötekijät haltuun
Ti 20.8. klo 11-11:30 – Osa 3: Palautuminen työpäivän aikana


Tapahtumien lisäksi tarjolla Heltin jäsenille

Mental Toolkit

Me Heltissä haluamme luoda kestävää energiaa ajatustyöläisille. Jokapäiväinen energiamme kumpuaa arkisesta hyvinvoinnistamme, joka on meidän jokaisen omalla vastuulla. Mental Toolkit tarjoaa työkaluja ja tukea oman hyvinvoinnin johtamiseen. Toolkit sisältää kuusi eri hyvinvoinnin teemaa: työ ja aivoterveys, lepo, liike, mielen hyvinvointi, ravinto ja esihenkilötyö ja työkulttuuri. Teemojen alta löydät yli 60 asiantuntija-artikkelia, videota ja digimatkaa aiheista.

Mental Toolkit sijaitsee MyHeltissä, mihin jokaisella Heltin jäsenellä on mahdollisuus rekisteröityä. Palvelu on suomeksi ja englanniksi, ja käytössä tällä hetkellä vain selainversiona. Mobiiliversio julkaistaan lähiaikoina.

Lähde mukaan hyvinvointimatkalle Heltin kanssa!


Jäsenedut

Heltin työterveyspalveluiden jäsenenä saat käyttöösi yhteistyökumppaneidemme rahanarvoiset jäsenedut, jotka pitävät sisällään jopa 5-60 % alennuksia kumppaneiden tuotteista ja palveluista sekä veloituksettomia kokeiluita. Kumppaneidemme palvelut ja tuotteet tukevat arjen hyvinvointiasi monipuolisesti ja auttavat tavoitteidesi saavuttamisessa. Julkaisemme säännöllisesti lisää kumppanuuksia ja jäsenetuja.

Löydät jäsenetujen lunastusohjeet kirjautumalla MyHelttiin.

Lue lisää Heltti jäseneduista


Tee etätöitä, nauti kahvit tai ota nokoset EmoHelttilässä

Kaipaatko välillä paikkaa töiden teolle Helsingin keskustassa? Heltti tarjoaa jäsenilleen inspiroivan etätyötilan käyttöön lyhyiksi ajoiksi EmoHelttilässä, os. Mannerheimintie 12 A 4. krs. Tule nauttimaan kahvit, vaihtamaan kuulumiset  ja työskentelemään tehokkaasti muutama tunti vaikka keskustapalavereiden lomassa. Samalla voit tauottaa työtäsi ottamalla nokoset Unituvassa. Touho-avotilassa tai Lempi-kahvilassa työskentely ja Unituvan hyödyntäminen ei vaadi etukäteisvarausta. Sen kun tulet paikalle ja kysyt saapuessasi HelttiMummolta tarkemmat ohjeet! Tilat on käytössä arkisin klo 8-17. Tervetuloa!

Heltin digivalmennukset hyvinvointisi tukena

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Heltin digivalmennukset auttavat sinua edistämään terveyttäsi, hyvinvointiasi ja työssä jaksamistasi. Valmennuksen alussa asetat itsellesi konkreettisen tavoitteen, jota kohti työskentelet valmennuksen ajan. Saat tavoitteen asettamiseen orientoivan Arvojen mukainen elämä ja tavoitteen asettaminen –videon sekä pyydämme sinua täyttämään motivoivan alkukyselyn. Valmennuksen aikana saat joka viikko uutta materiaalia, tehtäviä ja harjoitteita. Raportoit etenemisestäsi viikoittain valmentajallesi, joka antaa sinulle palautetta, tukea ja vinkkejä. Valmennukset kestävät yhteensä 4-6 viikkoa. Valmennuksen lopussa täytetään loppukyselyvaikuttavuuden arvioimiseksi. Valmennus toteutetaan MyHeltti-palvelun kautta.

Syksyllä on aloittamassa joka kuukausi digivalmennusryhmiä, joten jos jokin aiheista tuntuu kohdallasi ajankohtaiselta, ota yhteyttä Oma hoitajaasi MyHeltissä!

Digivalmennuksien aiheita ovat: 

  • Parempaa unta aivotyöläisille
  • Niska-hartiaseudun hyvinvointi
  • Itsensäjohtamisella parempaa stressinhallintaa
  • Stressi ja suolisto
  • Kuinka työskennellä aivoterveellisesti

Hätäensiapukurssit

Osaako teidän työpaikallanne kukaan elvyttää? Entä hallitsetteko muita ensiaputaitoja? Suositus on, että vähintään 5% työpaikan henkilöstöstä on saanut ensiapukoulutuksen. Syksyn avoimille ensiapukursseille on ilmoittautumiset auki nyt!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lisätietoja Heltin ensiapukursseista antaa ensiapugurumme,
työterveyshoitaja Mirja Niininenmirja.niininen@heltti.fi