Webinaarit ja tapahtumat

Heltti | 27.3.2019

Heltin jäsentapahtumat
– Kevät 2019

Kevät tuo tullessaan Heltin jäsenille tarjolle monipuolisesti erilaisia jäsentapahtumia tukemaan omaa hyvinvointia niin työssä kuin vapaa-ajalla. Ilmoittaudu mukaan nopeasti, sillä osaan tapahtumista on paikkoja rajoitetusti!

Tee etätöitä, nauti kahvit tai ota nokoset EmoHelttilässä

Kaipaatko välillä paikkaa töiden teolle Helsingin keskustassa? Heltti tarjoaa jäsenilleen inspiroivan etätyötilan käyttöön lyhyiksi ajoiksi EmoHelttilässä, os. Mannerheimintie 12 A 4. krs. Tule nauttimaan kahvit, vaihtamaan kuulumiset  ja työskentelemään tehokkaasti muutama tunti vaikka keskustapalavereiden lomassa. Samalla voit tauottaa työtäsi ottamalla nokoset Unituvassa. Touho-avotilassa tai Lempi-kahvilassa työskentely ja Unituvan hyödyntäminen ei vaadi etukäteisvarausta. Sen kun tulet paikalle ja kysyt saapuessasi HelttiMummolta tarkemmat ohjeet! Tilat on käytössä arkisin klo 8-17. Tervetuloa!

Näin luot parhaan työpaikan -blogi- ja webinaarisarja
(Avoimet myös muille kuin Heltin jäsenille)

Suositut Helttiwebinaarit jatkuvat uudella blogi- ja webinaarisarjalla ”Näin luot parhaan työpaikan”, jossa käsitellään yrityskulttuurin merkitystä organisaation menestystekijänä. Aihetta lähestytään muun muassa rekrytoinnin, arjen käytäntöjen ja itseohjautuvan organisaatiomallin näkökulmasta. Webinaareja tukevat blogikirjoitukset julkaistaan aina webinaaritallenteiden julkaisun yhteydessä suomeksi ja englanninkielisenä tiivistelmänä. Lähetämme kaikille webinaareihin ilmoittautuneille automaattisesti webinaarissa esitetyn materiaalin sekä linkin tallenteeseen ja webinaaria tukevaan blogikirjoitukseen. Sarjan emäntänä toimii Helttiäisten onnellisuudesta vastaava, työterveyspsykologi Heli Rautjärvi.

Webinaaritallenteet ja blogit

BLOGI JA TALLENNE
Miksi kannattaa satsata hyvän työpaikan luomiseen? – Toimitusjohtajan näkökulma

Hyvässä työpaikassa on tietenkin kiva tehdä työtä, mutta miten tämä näkyy bisneksessä? Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo mitä hyötyä työntekijäkokemukseen panostamisesta on liiketoiminnan kannalta. Timoa haastattelemassa Helttiäisten onnellisuudesta vastaava työterveyspsykologi Heli Rautjärvi.

BLOGI JA TALLENNE
Parhaat tyypit tekee parhaan työpaikan

Jokainen työntekijä vaikuttaa työpaikan yhteishenkeen. Heltin työterveyshoitajakonkari ja pitkään hoitajien coachina toiminut Kaisa Ojala avaa Heltin rekrytoinnin ja muiden henkilöstökäytäntöjen saloja yhdessä Helttiäisten onnellisuudesta vastaavan työterveyspsykologi Heli Rautjärven kanssa.

BLOGI JA TALLENNE
Olet itse paras johtamaan omaa työtäsi

Vaikutusvalta omaan työhön motivoi ja ohjaa toimimaan järkevästi. Miten yhteistä tavoitetta palvelevaa itseohjautuvuutta voi organisaation käytännöillä tukea? Keskustelemassa työterveyspsykologit Ilona Parviainen ja Helttiäisten onnellisuudesta vastaava Heli Rautjärvi.

BLOG AND RECORDING
How to create a great place to work?

Heltti was selected the 2nd best place to work of Finnish mid-sized companies and the best in healthcare section. How to create a great place to work in practice? This webinar sums up the earlier three Finnish ones by occupational health psychologists Ilona Parviainen and Heli Rautjärvi.


Energia-aamut

Energia-aamu on Heltin jäsenille suunnattu aamutilaisuus, jossa työstetään omaa kapasiteettia ja verkostoidutaan aamukahvin äärellä. Tule kuulemaan hyvinvoinnin uusimmista trendeistä Heltin asiantuntijoiden harjoitusten saattelemana! Kevään Energia-aamujen teemoina ovat mindfulness, uni ja palautuminen sekä suoliston hyvinvointi, ja ne järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Seuraava Energia-aamu:

To 23.5.2019 klo 8.30-10 – ILMOITTAUDU
Energia-aamu: Liike ja ravinto suoliston hyvinvoinnin tukena
Helsinki, Oulu ja Tampere

Turvotus, kipristely, närästys ja ilmavaivat tekevät yksin tai yhdessä olon takuulla tukalaksi ja epämukavaksi. Suoliston toimintaan voi kuitenkin vaikuttaa paljonkin omilla elintavoilla, kuten ruokavalinnoilla, ruokarytmillä sekä riittävällä nesteytyksellä ja pureskelulla. Liikunnalla on myös iso merkitys yleisen hyvinvoinnin lisäksi suolen toiminnan tukemisessa. Omassa arjessa tehdyt valinnat esimerkiksi hyötyliikunnasta sekä työn tauottamisesta vaikuttavat kaikki suoliston toimintaan. Energia-aamun asiantuntijoina toimii Heltin tytöterveyshoitaja ja laillistettu ravitsemusterapeutti Marita Ukkola sekä työfysioterapeutti Joel Nissilä. Osallistavassa aamussa saat konkreettisia vinkkejä vatsaa helliviin ruokavalintoihin sekä liikkeisiin.

Ke 24.4.2019 klo 8.30-10
Energia-aamu: Unen ja palautumisen tietoinen huoltaminen
Helsinki, Oulu ja Tampere

Hyvä yöuni on kaiken hyvinvoinnin perusta mutta ei suinkaan itsestäänselvyys. Hyvin palautunut ja yönsä nukkunut ihminen voi paremmin, on tuottava ja tarkkaavainen. Liian vähäiseksi jäävä tai huonolaatuinen yöuni sen sijaan vaikuttaa fyysisen voinnin lisäksi negatiivisesti mm. tarkkaavaisuuteen, muistiin ja oppimiseen, asioiden hallintaan sekä mielialaan. Univajeesta kärsivä saa heittää hyvästit myös luovuudelleen, sillä väsyneet aivot ajattelevat hyvin urautuneesti. Nykyisessä vaativassa työelämässä untaan ja palautumistaan pitääkin usein pysähtyä ihan tietoisesti huoltamaan – niin yöllä kuin myös päivän aikana. Tule oppimaan niksejä parempiin yöuniin ja palautumiseen vuorovaikutteiseen Energia-aamuun Heltin työterveyspsykologi Heli Rautjärven johdattamana. 

to 28.3.2019 klo 8.30-10.00
Energia-aamu: Mindfulness-harjoitukset osaksi arkea
Helsinki, Oulu ja Tampere

Mindfulness-, eli hyväksyvän ja tietoisen läsnäolon, harjoittelusta on osoitettu olevan hyötyä oman huippusuorituksen edistämiseksi. Mindfulness voi olla avuksi masennuksen, stressin tai kivun lievittämisessä, mutta samalla se voi olla avain onnellisempaan, tiedostavampaan ja rennompaan elämään.Tule tutustumaan Mindfulnessin saloihin Heltin työterveyspsykologi Ilona Parviaisen johdolla. Pääset toteuttamaan konkreettisia Mindfulness-harjoituksia ja oppimaan hyvistä keinoista lisätä tietoista läsnäoloa arkeesi. 


Heltti Learning Café

Learning Café on Heltin vapaamuotoinen yhdessä oppimisen ja oivaltamisen paikka, jonka avaamme nyt myös jäsentemme saataville Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Tapaamme noin kerran kuukaudessa klo 16-18 ajankohtaisten alustusten ja keskustelun äärellä. Tämän vuoden Learning Cafén punaisena lankana on itsensä johtaminen, jota lähestymme monesta eri näkökulmasta. Paikkoja on rajoitetusti, joten muista ilmoittautua! Seuraava Learning Café:

 

To 9.5. klo 16.00-17.30 
OKR – Objectives and Key Results organisaation ja oman työn johtamisen välineenä by Timo Lappi ja Juha Meronen
Helsinki, Oulu ja Tampere

Miten sinä asetat itsellesi tavoitteita? Entä seurataanko yrityksessänne kasvua ja tavoitteiden toteutumista? Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi sekä Tori.fi toimitusjohtaja Juha Meronen kertovat omien organisaatioidensa kokemuksia tavoitteiden asettamisesta ja seurannasta hyödyntäen myös muun muassa Googlen ja Uberin suosimaa OKR – Objectives and Key Results johtamisjärjestelmää. Pohdimme myös miten OKR on hyödynnettävissä itsensäjohtamisessa. Lue lisää aiheesta Timon Kauppalehden blogista: Johda kasvua kuin Google ja ilmoittaudu mukaan!

To 4.4. klo 16.00-17.30
Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi
by Satu Pihlaja

Haluatko saada enemmän aikaan ja viedä omia tärkeitä tavoitteitasi eteenpäin? Aikaansaamisen taidot tehostavat ajankäyttöä ja synnyttävät mielihyvää ja energiaa. Psykologi, psykoterapeutti, valmentaja ja kouluttaja Satu Pihlaja tulee keskustelemaan siitä miten asettaa selkeitä tavoitteita ja saada aikaan niin työssä kuin vapaa-ajalla. Satu on kirjoittanut kirjan Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi, mikä sisältää paljon tutkimustietoa, uusia tapoja ajatella, sekä inspiroivia ja itsetuntemusta lisääviä harjoituksia aikaansaamisen taitojen kehittämiseen. Tilaisuuden fasilitointi tapahtuu EmoHelttilästä Helsingistä käyttäen etäyhteyttä Tampereelle ja Ouluun. Osallistuminen on veloituksetonta Heltin jäsenille, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti! Tarjolla myös pientä purtavaa.

Ti 26.2.2019 klo 16:00-18:00
Kognitiivinen ergonomia by Johanna Usvankorpi

Tietointensiivinen työ haastaa yhtälailla meidän aivoja: muisti, tarkkaavaisuus ja muut tiedonkäsittelyn toiminnot joutuvat koville, kun toimimme monikanavaisesti tietotulvan keskellä. Kognitiotieteilijä Johanna Usvankorpi tulee kertomaan mitä on kognitiivinen ergonomia, mikä aivojamme kuormittaa ja miten voimme ehkäistä ylikuormitusta.


Heltin digivalmennukset hyvinvointisi tukena

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

Heltin digivalmennukset auttavat sinua edistämään terveyttäsi, hyvinvointiasi ja työssä jaksamistasi. Valmennuksen alussa asetat itsellesi konkreettisen tavoitteen, jota kohti työskentelet valmennuksen ajan. Saat tavoitteen asettamiseen orientoivan Arvojen mukainen elämä ja tavoitteen asettaminen –videon sekä pyydämme sinua täyttämään motivoivan alkukyselyn. Valmennuksen aikana saat joka viikko uutta materiaalia, tehtäviä ja harjoitteita. Raportoit etenemisestäsi viikoittain valmentajallesi, joka antaa sinulle palautetta, tukea ja vinkkejä. Valmennukset kestävät yhteensä 4-6 viikkoa. Valmennuksen lopussa täytetään loppukyselyvaikuttavuuden arvioimiseksi. Valmennus toteutetaan MyHeltti-palvelun kautta.

Kevään aikana on aloittamassa joka kuukausi digivalmennusryhmiä, joten jos jokin aiheista tuntuu kohdallasi ajankohtaiselta, ota yhteyttä Oma hoitajaasi MyHeltissä!

Digivalmennuksien aiheita ovat: 

  • Parempaa unta aivotyöläisille
  • Niska-hartiaseudun hyvinvointi
  • Itsensäjohtamisella parempaa stressinhallintaa
  • Stressi ja suolisto
  • Kuinka työskennellä aivoterveellisesti

Tunteet ja syöminen
– valmennus

Valmennukseen ilmoittautuminen on päättynyt

Tunteet vaikuttavat monilla syömiseen ja myös päinvastoin syöminen vaikuttaa tunteisiin. Jokainen meistä on varmasti tunnesyönyt joskus. Ruoka tuottaa mielihyvää, koska se tyydyttää nälän tunteen, mutta syömisestä on myös saattanut tulla keino säädellä negatiivisia tunteita. Joku saattaa palkita itsensä onnistumisesta ja joku toinen taas pyrkii ruoan avulla paikkaamaan jotain tunnetta ja hakea helpotusta sen hetken tunnekuohuun. Joskus voi olla vaikea erottaa nälkä ja tunteisiin liittyvä syöminen toisistaan. Pystytkö tunnistamaan itsessäsi tällaisia ajatuksia? Oletko huomannut, että jos tunnet itsesi alakuloiseksi, huolestuneeksi tai yksinäiseksi, niin syöt enemmän tai lohdutat itseäsi ruoalla?

Olisiko sinulla halua lähteä pohtimaan näitä asioita omalla kohdallasi?  Toteutamme Tunteet ja syöminen -ryhmävalmennuksen toukokuussa, mikäli kiinnostuneita osallistujia ilmoittautuu tarpeeksi. Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua valmennukseen MyHeltissä Oma Hoitaja -viestikanavassa. Voit myös tutustua lisää aiheeseen alta Tunteet ja syöminen -webinaaritallenteesta. Webinaarin ja valmennuksen asiantuntijoina toimivat Heltin ravitsemusterapeutti ja työteveyshoitaja Marita Ukkola sekä työterveyslääkäri Noora Kerosuo-Koskimaa. Valmennus on maksullinen.

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing


Heltin uniryhmä

Valmennukseen ilmoittautuminen on päättynyt

Koetko nukkuvasi huonosti tavalla tai toisella? Ovatko yöunesi huonolaatuisia, tai onko sinulla nukahtamisvaikeuksia? Entä heräiletkö pitkin yötä tai aivan liian aikaisin? Jos olet motivoitunut löytämään uusia tapoja toimia ja tulkita unitilannettasi, niin Heltin unriyhmä voi olla oikea paikka sinulle lähteä purkamaan ongelmaa.

Heltin uniryhmän ilmoittautumisaikaa on jatkettu. Uniryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin EmoHelttilässä (Mannerheimintie 12 A, 4. krs., 00100 Helsinki) klo 15:30-17.00

⎻  25.4 (vko 17)
⎻  9.5   (vko 19)
⎻  16.5 (vko 20)
⎻  6.6   (vko 23)

Ryhmän univalmentajina toimii työterveyspsykologi Ilona Parviainen sekä työterveyshoitaja Nea Kanto. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kevään uniryhmään, ilmoita kiinnostuksesi MyHeltissa OmaHoitajallesi. Valmennus on veloitukseton Heltin jäsenille.

TAHDOTTEKO TEKIN EDISTÄÄ TYÖNTEKIJÖIDENNE HYVINVOINTIA YHTEISÖLLISILLÄ TAPAHTUMILLA?
KYSY LISÄÄ!