Ajatustyö

Heltti | 28.1.2022

Heltin ajatustyöläisten voimalaitoksen rakentaminen etenee, Kaisa Mikkola luotsaamaan mielenhuollon palvelua

Viime vuoden puolella kerroimme yhdistyneemme Shortumin kanssa ja rakentavamme ajatustyöläisten voimalaitoksen. Kerroimme myös satsaavamme uudenlaisiin mielenhuollon palveluihin. Miten rakennushanke etenee ja millaiseen rooliin tuore asiantuntijamme Kaisa Mikkola hyppäsi tammikuussa?

“Mielen hyvinvoinnin haasteet jatkavat kasvuaan. Yhä useampi asiakkaamme on ilahduttavasti lisännyt esimerkiksi lyhytterapian työterveyshuollon sopimukseen ja tarjoaa muitakin matalan kynnyksen mielen hyvinvointia tukevia palveluita työntekijöilleen. Monissa työpaikoissa HR, esihenkilöt ja johtajat tuskailevat kuitenkin nyt saman kysymyksen kanssa: mitä minä ja organisaatiomme voi tälle asialle tehdä?”, kertoo Shortumin perustaja Katri Kanninen.

“Meillä Heltissä autetaan ihmisiä ja ajatustyöyrityksiä voimaan paremmin. On oltava mielenhuollon palveluita, jotka huoltavat samaan aikaan yksilöitä ja työpaikkoja. Sen vuoksi lyhytterapeuttisen työotteen osaajamme ja kokeneet organisaatiopsykologimme muotoilivat uudenlaisen mielenhuollon palvelun. Kaisa lähtee luotsaamaan tätä palvelua”, iloitsee Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

VTM Kaisa Mikkola on nimitetty Heltin uuden mielenhuollon palvelun Mindyn Concept Owneriksi

kaisa mikkola

“Työnantajat haluavat ymmärtää ja ratkaista työperäisen kuormituksen lähteitä. Organisaatiossa ollaan tällä hetkellä aika sokkona työntekijöiden mielen kuormittumiseen johtaneista syistä tai mielen kuormittumisen oireista. On haasteellista rakentaa kokonaiskuvaa, saati todellista työntekijäymmärrystä mielen hyvinvoinnin osa-alueista ilman faktoja.”, huomauttaa Kaisa.

“Samalla kun huollamme yksilöitä, on tunnistettava mielen kuormituksen taustalla olevia juurisyitä. Entä jos työyhteisömme tietämättämme ylläpitää mielen pahoinvoinnin kierrettä?”, kertoo Kaisa.

15 vuotta erilaisissa johtotehtävissä työskennellyt Kaisa Mikkola peräänkuuluttaa kokonaisvaltaisempaa, kestävää ja sosiaalisesti vastuullista ratkaisua mielen hyvinvoinnin haasteisiin. Suomalaiset ovat aiemminkin olleet erilaisten sosiaalisten innovaatioiden edelläkävijöitä. Nyt on aika näyttää, miten mielen hyvinvoinnin haasteet ratkaistaan työelämässä.

“Työpaikkojen arvojen toteutuminen punnitaan nykyään netin anonyymeilla alustoilla. Työsuhde-edut tai kova palkka eivät enää ole vetovoimatekijöitä, kestävä hyvinvointi on. Vetovoimaisimmat työpaikat erottuvat kilpailijoistaan tarjoamalla työtä ja työpäiviä, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja joissa ei uuvuta. Hallitsemattomassa maailmassa hallinnan tunteesta on tullut menestystekijä.”

“Mindyn avulla yksilö saa tukea omaan työssä ja arjessa jaksamiseen. Lisäksi autamme organisaatioita tunnistamaan ja poistamaan niitä tekijöitä, jotka mahdollisesti lisäävät työntekijöiden työperäistä kuormitusta. Mindyn avulla tuomme hallinnan tunnetta ja hyvinvointia sekä yksilöille, että koko organisaatiolle”, Kaisa kertoo.

Mindy on matalan kynnyksen mielenhuoltoa, jossa huolletaan paitsi yksilöitä – myös organisaatioita. Haluatko kuulla lisää Mindystä? Varaa Kaisan kanssa juttutuokio!

Kaisa Mikkola, Mindy Concept Owner, kaisa.mikkola@heltti.fi, 0400 200 825
Timo Lappi, toimitusjohtaja, timo.lappi@heltti.fi, 040 756 7809