Lehdistötiedotteet

Heltti | 6.6.2019

Great Place to Work: Heltistä Euroopan paras terveysalan työpaikka

Lehdistötiedote 6.6.2019

Great Place to Work® listasi eilen Euroopan parhaat työpaikat. Heltti on ensiosallistumisellaan Euroopan terveysalan työpaikoista paras ja keskisuurten sarjassa kaikista yrityksistä sijalla 24. Yli 1,3 miljoonaa työntekijää osallistui Euroopassa tutkimukseen.

“Kun Heltti perustettiin vuonna 2013, tavoitteemme oli kääntää koko terveysala ylösalaisin ja keskittyä pitämään ihmiset terveenä eikä vain hoitaa sairauksia mutta myös luoda samalla maailman paras työpaikka terveysalalla. Jo 6 vuotta perustamisen jälkeen olemme Euroopan paras työpaikka alallamme”, sanoo Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

Lappi jatkaa: “Alusta lähtien tärkeää oli erottuvan, helttimäisen yrityskulttuurin kehittäminen – yhdessä työntekijöiden eli helttiäisten kanssa. Perinteisestihän terveysala on hyvin hierarkkinen ja kaavoihin kangistunut. Helttiin haluttiin luoda moderni työkulttuuri, jossa niin lääkärit kuin koodarit voivat tehdä töitä sulassa sovussa.”

Heltti on hyvinvointi- ja terveyspalveluyritys, joka auttaa luomaan ajatustyöläisille kestävää energiaa. Näin asiakkaamme pysyvät terveinä, voivat hyvin ja tekevät tuottavaa työtä. Tiimissämme on 70 terveyden ammattilaista, ja pidämme huolta jo yli 10 000 asiakasyritystemme työntekijästä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä.

Helttiin haluttiin luoda moderni työkulttuuri, jossa niin lääkärit kuin koodarit voivat tehdä töitä sulassa sovussa.

Itseohjautuva pallomeriorganisaatio

Terveysalalle epätyypillisesti Heltissä ei ole esimiehiä ja alaisia, vaan maksimissaan 10 hengen itseohjautuvia tiimejä, joilla on kaikki valta tehdä itseä koskevia päätöksiä. Heltissä ei ole kiinteitä rooleja, eikä pönöttämistä vaan erilaisia tehtäviä, joita tekevät tehtäviin parhaiten soveltuvat työntekijät. Heltin organisaatiomallia kutsutaan pallomereksi. Pallomeri sai nimensä, kun perinteisen organisaatiokaavion piirtäminen ei Helttiäisparvelta onnistunut, vaan lopputulos oli kasa iloisen erivärisiä palloja.

Heltti on ollut koko toimintansa ajan terveysalan edelläkävijä. Heltin Mental Capacity -palvelut on rakennettu modernin työn ja erityisesti ajatustyöläisten tarpeisiin, jossa suurimpia terveyshaasteita ovat henkinen kuormitus ja burnout.

Lisätietoja:  Lue Heltin yrityskulttuurista enemmän Heltti Culture Bookista (mm. Heltin syntytarina, pallomeriorganisaation toiminnasta, työntekijöiden eli helttiäisten ajatuksia työpaikastaan, Heltti-suomi-sanakirja). Lue myös: Perinteistä terveysalaa ravisteleva Heltti ampaisi Suomen 2. parhaaksi työpaikaksi – ja terveysalan ykköseksi

Yhteydenotot: Timo Lappi, komposti, toimitusjohtaja, timo.lappi@heltti.fi, 040 756 7809

Me Heltissä haluamme luoda ajatustyöläisille kestävää energiaa. #mc2e
Heltti on kotimainen vuonna 2013 perustettu erittäin nopeasti kasvava terveysyhtiö. Heltin omistajina ovat työntekijät ja kourallinen nimekkäitä sijoittajia, Risto Siilasmaa mukaan lukien.

TAHDOTKO KUULLA LISÄÄ HELTIN AJATUSTYÖLÄISILLE SUUNNATUISTA MODERNEISTA HYVINVOINTI- JA TERVEYSPALVELUISTA? KYSY LISÄÄ!