Lehdistötiedotteet

Timo Lappi | 18.11.2015

Ensimmäiset sata on kasassa – ja muutama ylikin

Ensimmäiset kymmenen on kasassa – ja muutama ylikin”, kirjoitettiin Heltin blogissa 2.6.2014. Olimme tuolloin onnistuneet vakuuttamaan kymmenennen yrityksen työterveyspalveluidemme jatkuvaksi asiakkaaksi, kun ensimmäinen Helttilä oli ollut toiminnassa vasta neljä kuukautta.

Nyt, puolitoista vuotta, yhdeksän uutta Helttiäistä ja kaksi uutta toimipistettä myöhemmin voimme ylpeänä kertoa, että työterveyden asiakasyritystemme lukumäärä on kasvanut jo sataan.

Lanseeraamamme älytyöterveyspalvelu on Clayton Christenseniä mukaillen disruptiivinen innovaatio. Sen sijaan, että olisimme halunneet investoida muita terveyspalveluntarjoajia näyttävämpiin toimitiloihin ja laajempiin toimipisteverkostoihin, lähdimme pohtimaan minkälaista palvelua asiakkaamme ja jäsenemme (eli asiakkaidemme työntekijät) oikeasti tarvitsisivat tulevaisuudessa. Alkavan yrityksen ketteryys ja puhdas pöytä olivat oivia vahvuuksia tässä työssä.

Löytämämme ratkaisu oli yksinkertainen. Sen sijaan, että olisimme perustaneet liiketoimintamallimme ja palvelumme sairauksien hoitamiseen, halusimme keskittyä jäsentemme terveyttä edistäviin palveluihin. Klassisia asiantuntijapalveluita lähdimme höystämään moderneilla digitaalisilla palveluilla. Onnistumistamme päätimme mitata sillä, miten onnistuisimme kasvattamaan jäsentemme odotettavissa olevien terveiden elinvuosien määrää.

Uudenlainen kiinteään kuukausihinnoitteluun pohjautuva liiketoimintamallimme alkoi alusta alkaen ohjata meitä aivan uuteen suuntaan: sen sijaan että meidän olisi kannattanut myydä mahdollisimman paljon vastaanottoja ja toimenpiteitä, meille syntyikin aito insentiivi luoda palveluita myös terveille jäsenillemme (kuten tänään alkava Heltin asiakasyritysten välinen #HelttiChallenge-askelhaaste). Lisäksi havaitsimme, että jopa 80 % klassisesti käyntiä vaativista työterveyshoitaja- tai lääkäriasioista alkoikin hoitua luontevasti etäältä.

Kuten useimmat uudet haastajat, myös Heltin älytyöterveys löysi ensimmäiset asiakkaansa rohkeista, nopeista ja pienistä yrityksistä. Vaikka haluamme jatkossakin säilyä parhaana työterveyskumppanina pienille ajatustyöläisyrityksille, olemme ilolla huomanneet yhä vain suurempien yritysten kiinnostuneen Heltin palveluista.

Meille Heltissä on suuri asia, että sadas työterveyden asiakasyrityksemme on Affecto Oyj, joka uskoi tärkeimmän voimavaransa eli liki puolituhatta työntekijäänsä Heltin älytyöterveyspalvelun piiriin. Tämä tapahtuma tullaan Heltin historiikissä varmasti tulkitsemaan yhtenä tärkeänä merkkipaaluna Heltin kasvutarinassa.

Hyvät Heltin sata ensimmäistä asiakasta, kiitämme että olette valinneet Heltin! Vastapalveluksena luottamuksestanne teemme jatkossakin parhaamme luodaksemme työntekijöillenne lisää terveitä elinvuosia.

Timo Lappi

Timo Lappi: Tehtäväni on pitää huoli siitä, että Heltin palvelut vastaavat asiakasyritystemme ja jäsentemme tarpeita. Parhaat fiilikset saan siitä, kun onnistumme tuomaan toimialalle uusia parempia käytäntöjä. Tavoitteenani on, että Heltti tuo lisää terveitä elinvuosia ja hyvinvointia puolelle miljoonalle ihmiselle ja tarjoaa työntekijöilleen - helttiäisille - toimialamme parhaan työpaikan. Pyrin elämään myös vapaa-ajalla Heltin oppien mukaisesti, eli minut löytää usein Espoon rantaraitilta juoksemasta tai pyöräilemästä.