Asiakastarinat

Heltti | 2.10.2019

Asiakastarina: Terveysalan ravistelijat NHG ja Heltti

Yli sadan hengen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen erikoistunut kasvuyritys Nordic Healthcare Group eli NHG on ollut Heltin asiakkaana Heltin perustamisajoista lähtien. Yhdessä NHG ja Heltti ovat edistäneet NHG:n työntekijöiden työterveyttä jo viiden vuoden ajan. NHG:n työntekijät ovat ajatustyöläisiä, joiden nopeatempoiseen ja liikkuvaan työhön Heltin etäpalvelut sopivat erinomaisesti.

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

”Nopeaa reagointia” – haastattelussa NHG:n henkilöstöpäällikkö Tuomas Nuotio

Tuomas, miksi valitsitte Heltin NHG:n työterveydeksi?

”Heltti on ollut aina kiinnostava palveluntarjoaja. Me näemme Heltin työterveydenhuollon ravistelijana ja edelläkävijänä. Samaa haluamme tehdä NHG:na koko sote-alalle, joten kumppanuus on meille hyvin luonteva”, Tuomas sanoo.

Miten NHG:läiset ovat ottaneet uutta työterveysmallia edustavan Heltin vastaan?

”NHG:n henkilöstö on ollut erittäin tyytyväinen Helttiin ja Heltin toimintamalliin. Palautetta on tullut hyvin vähän, mikä on tässä tapauksessa positiivinen asia”, Tuomas kuvaa. ”Ihmiset ovat olleet erityisen tyytyväisiä Heltin asiointipalvelu MyHelttiin, ja siihen miten helposti hoitotiimi on sitä kautta tavoitettavissa. Se on toiminut meille erinomaisesti.”

Millainen on ajatustyön luonne NHG:lla ja minkälaisia haasteita se asettaa työterveydenhuollolle?

”Asiantuntijoidemme työ on todella projektiluontoista, mikä tekee siitä myös hyvin vaativaa. Työterveyden suhteen haasteet syntyvät siitä, että palveluiden ja hoitotiimiläisten tulee olla hyvin tavoitettavissa. Erityisesti korostuu se, että on hyvä olla tavoitettavissa muutenkin kuin kasvotusten. Eli meille toimivat hyvin erilaiset nettipohjaiset palvelut ja muut vastaavat etäpalvelut. Lisäksi tilanteita voi tulla nopeasti vastaan, joten se että pystytään reagoida nopeasti tilanteisiin on tärkeää”, Tuomas kertoo.

”Vaikeistakin asioista pystytään puhua suoraan niiden oikeilla nimillä”

Miten yhteistyö Heltin kanssa on sujunut? 

”Yhteistyö Heltin kanssa on sujunut aina todella helposti”, Tuomas sanoo. ”Meillä on ollut hyvät ja välittömät välit yhteyshenkilöidemme kanssa. Heltiltä on myös tullut paljon hyviä kehitysehdotuksia ja ajatuksia siihen, miten meidän pitäisi omaa toimintaamme kehittää. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä proaktiiviseen lähestymistapaan. On äärimmäisen mukavaa tulla käymään Helttilässä – pyöreiden pöytien ääressä käydä läpi ajatuksia ja fiiliksiä siitä, missä ollaan menossa. Vaikeistakin asioista pystytään puhua suoraan niiden oikeilla nimillä. Koen, että pääsemme hyvin kiinni asioihin.” 

NHG:n oma työterveyshoitaja Mirja ei ole harvinainen näky NHG:n toimistolla. Kuvassa (vas.) Mirja, NHG:n työntekijä ja Heltin jäsen Milla sekä NHG:n HR-päällikkö Tuomas.

Miten kiinteähintainen työterveys palvelee teitä?

”Mielestäni kiinteähintainen malli työterveydessä on palvellut meitä todella hyvin. Se tukee myös NHG:n perusajatusta siitä, että pyritään pääsemään ongelmiin kiinni ajoissa. Näin pystytään tehokkaasti estämään niiden muodostuminen isommiksi, kalliimmiksi ja hankalammiksi jutuiksi.”

”Työntekijöistä huolen pitäminen on ehdottomasti sellainen kilpailuetu, joka on meille tärkeä”

Onko työntekijöiden hyvinvointi mielestänne kilpailuetu?

”Asiantuntijayritykset kilpailevat aina keskenään työntekijöistä, ja työntekijät valitsevat työnantajansa – eikä toisin päin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että työterveyden kaltaiset palvelut ovat kunnossa. Työntekijöistä huolen pitäminen on ehdottomasti sellainen kilpailuetu, joka on meille tärkeä”, Tuomas kuvailee.

Suosittelisitteko Helttiä eteenpäin?

”Suosittelisin Helttiä lämpimästi eteenpäin. Olemme saaneet Heltiltä aina hyvää palvelua, ja uskomme että yhteistyömme jatkuu pitkään myös jatkossa”, Tuomas toteaa.

 

”Asiakastarpeisiin vastaava toimintamalli” – Haastattelussa Milla Peltonen, Heltin jäsen ja NHG:lainen

”Koen että kynnys ottaa yhteyttä työterveydenhuoltoon on kyllä madaltunut sähköisten kanavien myötä”

Milla, toimit NHG:lla projektipäällikkönä konsultoinnissa. Miltä tuntuu olla Heltin jäsen?

Heltin jäsenenä oleminen tuntuu oikein mukavalta. Jäsenenä koen, että saan olla mukana innovatiivisessa toiminnassa. Lisäksi jäsenenä Heltiltä saan apua proaktiivisesti silloin, kun sitä tarvitsen”, Milla kertoo. ”Heltillä on sellainen asiakastarpeisiin vastaava toimintamalli, jossa ei jäädä odottamaan ja ihmettelemään, vaan toimitaan asiakkaan tarpeen mukaan. Heltille ominaista on myös ketteryys tarttua asioihin tarvittaessa.”

Millä tavalla olet ollut Helttiin useimmiten yhteydessä? Oletko käyttänyt etäpalveluita vai tullut mieluummin paikan päälle Helttilään?

”Olen ollut Helttiin yhteydessä tähän mennessä aina sähköisen väylän kautta, ja koen että se on oikeastaan ainut järkevä tapa tällaisessa tietointensiivisessä työssä”, Milla kuvailee. ”Jos chatti-palvelussa luvataan, että Heltiltä vastataan seuraavana päivänä, niin yleensä vastauksen on saanut jo samana päivänä. Koen myös, että kynnys ottaa yhteyttä työterveydenhuoltoon on kyllä madaltunut tällaisten sähköisten kanavien myötä.” 

Mitä palautetta haluaisit antaa Heltille?

”Haluaisin sanoa Heltille, että jatkakaa samaan malliin ja samaan suuntaan, johon olette jo menossa”, Milla toteaa. ”Varmaan kaikki mahdolliset keinot, joilla voidaan tulla edelleen lähemmäksi jäsentä, ovat oikeaa kehityssuuntaa. Ihan oikeilla jäljillä ollaan.”

Suosittelisitko Helttiä kaverillesi toisessa yrityksessä?

”Kyllä suosittelisin Helttiä ehdottomasti. Näkisin, että tämän tyyppinen toiminta on tulevaisuutta”, Milla sanoo.

 

”Monipuolista yhteistyötä” – haastattelussa Heltin työterveyshoitaja Mirja Niininen

Mirja, millaista on tehdä yhteistyötä NHG:n kanssa?

”Yhteistyö NHG:n kanssa on ollut aika hedelmällistä ja monipuolista. Meillä on ollut erittäin hyvät ja avoimet välit koko ajan. Olen hoitanut NHG:ta useamman vuoden, ja NHG on melkein alusta asti ollut meidän asiakasyrityksenä”, Mirja kertoo. 

Mitä kaikkea yhteistyöhön NHG:n kanssa on kuulunut?

”Työterveysyhteistyömme on pitänyt sisällään sellaista, että olemme yhdessä miettineet mitä NHG meiltä toivoo ja mitä voisimme yhdessä tehdä. Jos mietitään yritysyhteistyön lisäksi sitä, että miten yksittäistä ihmistä ja jäsentä voidaan parhaiten tukea ja auttaa, niin tähän liittyvät meidän uudet terveyskyselyt. Niiden avulla on löydetty paljon sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat enemmän apua ja tukea. Näin olemme päässeet suoraan auttamaan kyseisiä jäseniä”, Mirja lisää.

Miten yhteydenpito Heltin ja NHG:n välillä tapahtuu?

”Yleensä sähköpostitse, ja neljä kertaa vuodessa on sovittu palaveri, jossa käymme läpi esimerkiksi terveyskyselyitä sekä NHG:n toiveita ja tavoitteita. Lisäksi käymme läpi Heltin uusia juttuja ja suunnittelemme yhdessä tulevaa. Katsomme aina myös taaksepäin nähdäksemme miten yhteistyö on sujunut ja mitä tästä kaikesta voimme oppia”, Mirja selittää.

”NHG:laiset käyttävät todella taitavasti ja aktiivisesti meidän etäpalveluita”

”Useimmiten NHG:n jäsenet ovat yhteydessä keskustelukanavamme MyHeltin kautta”, Mirja kertoo. ”MyHeltin omahoitajaviestit tulevat suoraan minulle. Livechatissa taas voi kuka tahansa hoitajistamme olla vuorossa vastaamassa, ja siellä vastausaikana on vain viisi minuuttia. Se sopii akuutteihin asioihin, joihin tarvitaan nopeasti vastaus.”  

”NHG:laiset käyttävät todella taitavasti ja aktiivisesti meidän etäpalveluita, erityisesti meidän MyHeltti-palvelua. Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen, että he ovat löytäneet sen kanavan, tykkäävät käyttää sitä ja kokevat sen hyödylliseksi”, Mirja lisää. 

Miten etäasiointi Heltillä toimii?

”Heltissä melko tavallinen etänä hoidettavissa oleva asia on esimerkiksi silmätulehdus. Arvioimme tilanteen etänä usein valokuvien perusteella, ja sitten pyydämme että lääkärimme tekee siihen tarvittavan lääkereseptin.”, Mirja kuvaa.

Miksi Heltin toimintamalli on mielestäsi toimiva?

”Mielestäni Heltin toimintamallissa erottuu se, että haluamme oikeasti auttaa”, Mirja hymyilee. ”Ajattelemme, että ihminen on kokonaisuus. Jokaisella on ne työasiat ja kotiasiat, jotka vaikuttavat toisiinsa. Lisäksi meillä on riittävästi aikaa ja resursseja ottaa kaikki tekijät huomioon. Meillä on myös aivan mahtava tiimi, joka hoitaa yhdessä jäsenten asioita. Esimerkiksi työfysioterapeutti voi olla apuna miettimässä kokonaisuutta.”

Haluatko kuulla lisää Heltin uudenaikaisesta työterveydestä ja hyvinvoinnin edistämisestä? Ota yhteyttä!