Asiakastarinat

Veera Virintie | 4.4.2018

Asiakastarina: Hyvinvoinnin taistelupari Heltti ja Tori

Yli viisikymmentä ajatustyöläistä työllistävä Tori.fi on edistänyt työntekijöidensä hyvinvointia ja terveyttä Heltin avulla jo kolmen vuoden ajan. Kysyimme Torin henkilöstövastaavilta Sanni Moilaselta ja Tytti Lönnqvistiltä, miten Heltin työterveys- ja hyvinvointipalvelut ovat näkyneet Torin arjessa. Lisäksi jututimme Torin työntekijää, Heltin jäsentä Ville Veikkolaista kokemuksistaan Heltin jäsenenä. Yhteyshenkilönä Torin suuntaan on toiminut Heltin työterveyshoitaja Kaisa Ojala, jonka mukaan yhteistyö Torin kanssa on ollut äärimmäisen mukavaa yhteisen arvomaailman ansiosta. Katso video alta!

Jotta voit katsoa videon, hyväksy ensin nämä evästeet: statistics, marketing

”Luontevaa yhteistyötä” – haastattelussa Torin henkilöstövastaavat Sanni ja Tytti

Sanni ja Tytti, miksi valitsitte Heltin Torin työterveydeksi?

”Halusimme lähteä luomaan työhyvinvointiin jotain uutta”, Sanni kertoo.

”Tori ja Heltti ovat arvomaailmaaltaan samankaltaisia, ketteriä toimijoita, jotka haluavat tuottaa asiakkailleen lisäarvoa ja nopeasti apua. Tämän ansiosta yhteistyökin on ollut luontevaa”, Tytti perustelee.

Miten torilaiset ovat ottaneet uudenlaisen työterveyden vastaan?

”Torilaiset ovat porukkana uteliaita ja tykkäävät kokeilla uusia juttuja. Digitaalisuus on tuonut arjen helpotusta, kun aina ei tarvitse mennä lääkäriin paikan päälle. Jos on vaikka kuumetta, voi Heltille soittaa ja kysyä mitä kannattaa tehdä”, Tytti kuvaa.

”Meillä on tosi paljon pidetty tästä enemmän ennaltaehkäisevästä mallista. Torilaiset ovat keskimäärin aika terveitä, joten koemme saavamme työterveyshuollolta enemmän, kun toiminta on etupainotteista. Ei pelkkää sairaudenhoitoa”, Sanni lisää.

Miten Heltin hyvinvoinnin palvelut ovat näkyneet Torin arjessa?

”Meillä hyvin toimivat Heltin ennaltaehkäisevät kampanjat, kuten askelkisa. Tiimit osallistuvat näihin yhdessä ja kävelykampanjan ympärille luodaan Slack-kanava. Kisailu luo työyhteisössä positiivista pöhinää”, Sanni kertoo.

Heltti on hyvä sparrauskumppani.

”Teemme myös paljon ennaltaehkäisevää yhteistyötä Heltin kanssa pitkällä tähtäimellä, Heltti on hyvä sparrauskumppani ja antanut meille vinkkejä vaikkapa varhaisen välittämisen malliin. Kynnys kysyä ja ottaa yhteyttä Helttiin on hyvin matala. On mukavaa, ettei näitä asioita ole tarvinnut miettiä yksin”, Tytti sanoo.

”Yhteistyö on ollut paljon kattavampaa, kuin yksittäisen työntekijän terveydenhuolto”, Sanni lisää. ”Meitä on kuultu ja toiveisiin on vastattu tosi hyvin.”

Torilaiset Tytti (vas.), Sanni ja Ville Torin kahvilassa. Tapaamiseen osallistui myös Heltin Kaisa (edessä oikealla).

Miten pidätte torilaisten hyvinvoinnista huolta?

”Heltillä on työntekijöidemme hyvinvoinnissa iso rooli”, Sanni sanoo. ”Heltti tarjoaa tukea, koulutuksia ja ennaltaehkäiseviä kampanjoita hyvin monipuolisesti. ”Lisäksi panostamme työympäristön viihtyisyyteen ja ergonomisuuteen, ja kannustamme työntekijöitämme panostamaan vapaa-aikaansa. Toki pyrimme myös aina kysymään torilaisilta, mitä heille kuuluu.”

”Meillä on toimistolla oma kahvila, josta voi tilata omia juomia ja halutessa välipalaa”, Tytti lisää. ”Kommunikoimme työntekijöillemme myös kaikista Torin eduista employee handbookin avulla. Tapaamme toimia kuvastaa välittäminen ja ennakointi.”

Heltti on saanut siirrettyä henkeään tänne meidän toimistolle omalla toiminnallaan ja kampanjoillaan.

Ovatko Heltin arvot Lempi, Tarmo, Hehku ja Pokka tulleet torilaisille tutuksi?

”Heltin arvot ovat tulleet monessa tilanteessa tutuksi niin Heltin toimipisteissä kuin erilaisissa tilaisuuksissa”, Sanni kertoo. ”Arvot Lempi, Tarmo, Hehku ja Pokka näkyvät myös Torilla, koska ne ovat hyvin samaistuttavat – meillä on hyvin tarmokasta ja lempeääkin porukkaa. Heltti on saanut siirrettyä henkeään tänne meidän toimistolle omalla toiminnallaan ja kampanjoillaan.”

”Heltin maanläheiset arvot herättävät ihania lämmön tunteita”, Tytti hymyilee. ”Toivon, että ne näyttäytyvät erityisesti sillä tavalla, että Helttiin on matala kynnys olla yhteydessä.”

Tuntuu kuin tulisi kotiin, kun ei ole mitään lippuautomaattia aulassa

Suosittelisitteko Helttiä eteenpäin?

”Sekä HR:n että toki itsekin jäsenen näkökulmasta Heltin työterveyspalveluja käyttäneenä, suosittelen ehdottomasti”, Tytti sanoo. ”Aina on ollut apua tarjolla. Heltti saattaa ehdottaa meille proaktiivisesti jotain ideaa, jota sitten yhdessä lähdetään työstämään. Se on tätä päivää.”

”Heltistä saa työterveyden lisäksi tukea HR-asioihin ja yrityskulttuuriin”, Sanni lisää. Heltti on nykypäivän ja tulevaisuuden työterveyshuolto. Myös omiin arvoihini kuuluu se, että panostetaan enemmän terveeseen ja tasapainoiseen elämään eikä vasta sen sairauden hoitoon. Voin erittäin lämpimästi suositella Helttiä.”

”Rentoa, mutta asiantuntevaa palvelua” – Haastattelussa Ville, Heltin jäsen ja torilainen

Ville, vedät Torilla Tele Sales –yksikköä. Millaista tuntuu olla Heltin jäsen?

”Tosi kivalta. Heltistä saa nopeasti hyvää palvelua, kun sitä tarvitsee eikä tarvitse jonotella puhelinvaihteessa”, Ville kertoo. ”Laitan useimmiten viestiä MyHeltti-palvelun kautta ja saan vastauksen nopeasti, missä sitten sovitaan tulenko käymään vai mitä tehdään. Paikan päällä kysytään akuutin tilanteen lisäksi yleensä muutenkin hyvinvoinnista. Hyvinvointipuoli ja tapahtumat tulevat toki tutuksi myös Heltin uutiskirjeessä, jonka selaan säännöllisesti.”

Heltillä laitetaan Reinot jalkaan, juodaan kahvit ja käydään asiat läpi.

Oletko saanut Heltiltä mielestäsi asiantuntevaa apua, kun olet sitä tarvinnut?

”Toistaiseksi kokemukset ovat olleet todella hyviä. Heltillä on ollut rentoa, mutta asiantuntevaa palvelua, ei turhan jäykkää. Paikan päällä laitetaan Reinot jalkaan, juodaan kahvit ja käydään asiat läpi”, Ville kuvaa. ”Se että Heltillä ei lääkärit eivät käytä valkoisia takkeja tai vastaanotolla istutaan pyöreän pöydän äärellä, tulee aika rento olo. Tuntuu kuin tulisi kotiin, kun ei ole mitään lippuautomaattia aulassa.”

Mitä palautetta haluaisit antaa Heltille?

”Haluaisin antaa sellaista palautetta, että jatkakaa sitä mitä teette”, Ville sanoo vakavisaan. ”Varmasti kasvu ja asiakasmäärän kasvu tuo riskejä mukanaan, mutta kun pidätte lähtökohtina lämmön ja rentouden, niin kai Heltillä on vain taivas rajana.”

Suosittelisitko Helttiä kaverillesi toisessa yrityksessä?

”Kyllä suosittelisin Helttiä tosi lämpimästi”, Ville vakuuttaa. ”Paras työterveys, mitä minulla on koskaan ollut.”

”Matalan kynnyksen sparrailua” – haastattelussa Heltin työterveyshoitaja Kaisa

Kaisa, millaista on tehdä yhteistyötä Torin HR:n Sannin ja Tytin kanssa?

”Torin kanssa yhteistyö on ollut erittäin sujuvaa ja mukavaa”, Kaisa innostuu. ”Yhteydenpito on hyvin välitöntä ja Torin kanssa yhteistyö onkin jatkunut jo 3 vuoden ajan. Yhteistyössä on korostunut se, että meillä on samanlaisia arvoja ja tavoitteita. Pohdimme yhdessä, miten haluamme tukea työntekijöitä heidän työssään ja edistää heidän hyvinvointiaan.”

Esimerkkeinä yhteistyöstä ovat vaikkapa itseohjautumisen työpajat ja esihenkilövalmennukset.

Mitä kaikkea yhteistyöhön Torin kanssa on kuulunut?

”Olemme suunnitelleet erilaisia hyvinvointikampanjoita sekä sparrailleet Sannin ja Tytin kanssa isommassa mittakaavassa Torin hyvinvoinnin tavoitteista”, Kaisa kertoo. ”Esimerkkeinä yhteistyöstä ovat vaikkapa itseohjautumisen työpajat, esihenkilövalmennukset sekä Heltin mukana olo Torin sisäisissä tapahtumissa ja hyvinvointipäivissä.”

”Tapahtumien kautta on ollut mukava tutustua torilaisiin vastaanottojen ja MyHeltti-viestittelyn ulkopuolella”, Kaisa kuvaa. ”Tori haluaa panostaa paljon heidän työntekijöidensä terveyteen ja hyvinvointiin. Torilaisia kannustetaan niin liikunnallisiin harrastuksiin kuin henkisen hyvinvoinnin huolehtimiseen. Itseohjautumisen kulttuurin kautta he ovat nähneet palautumisen tärkeyden ja haluavat tuoda vastapainoa kiireiselle arjelle.”

Millaista yhteistyötä teet muiden helttiäisten kanssa, kun joku torilainen tarvitsee apua?

”Työskentelemme Heltissä moniammatillisessa tiimissä, joka koostuu työterveyshoitajasta, lääkäristä, fysioterapeutista, psykologista ja ravitsemusterapeutista. Istumme rinnakkain avokonttorissa, joka kuvaa hyvin tiivistä yhteistyötä”, Kaisa selittää.

Torilaiset ovat kokeneet, että kynnys laittaa viestiä Heltille digitaalisten kanavien kautta, on sopivan matala.

”Työterveyshoitajana ja Torin yhteyshenkilönä olen torilaisen ensikontakti, kun hän laittaa viestiä MyHeltin kautta. Tilanteen mukaan liitän keskusteluun muun terveystiimin, vaikkapa lääkärin tai psykologin, tai sovitaan aika vastaanotolle suoraan oikealle asiantuntijalle. Keskinäinen konsultointi moniammatillisessa tiimissä sekä avunpyyntö ja avunanto on Heltillä tosi sujvaa.”

Millaista palautetta olet saanut torilaisilta?

”Torilaiset ovat kokeneet, että kynnys laittaa viestiä Heltille digitaalisten kanavien kautta, on sopivan matala”, Kaisa sanoo. ”Lisäksi toimipisteemme ovat torilaisille kätevän matkan päässä. He ovatkin kehuneet tätä meidän uuden näköistä Hyvinvoinnin Huoltamoa ja sitä miltä tuntuu tulla käymään meillä.”

Mitkä Heltin arvot kuvaavat sinua parhaiten?

Jos kaksi pitäisi valita, niin sanoisin Hehku ja Lempi, jotka näkyvät ulospäin avoimuutena ja valoisuutena sekä lempeytenä ja ystävällisyytenä. Toki Pokkaa ja Tarmoakin minusta löytyy, olenhan helttiäinen”, Kaisa hymyilee.

Haluatko kuulla lisää Heltin uudenaikaisesta työterveystä ja hyvinvoinnin edistämisestä? Pyydä meidät kahville!

Veera Virintie

Veera Virintie: Veera on Heltin hehkuva markkinointi- ja viestintävastaava, joka haluaa vaikuttaa ajatustyöläisten energisyyteen digitaalisia kanavia pitkin. Veeran missiona on ravistella kaavoihin kangistunutta terveysalaa ja auttaa ihmisiä pitämään huolta aivoistaan. Vapaa-ajalla Veera on yrittäjä ja äiti, joka on erinomaisen hyvä priorisoimaan nukkumista.