Ajatustyöhön erikoistunut työterveys

Työterveys yritykselle, jossa huippuosaajat halutaan pitää terveinä

Tori

extraimage

Yli viisikymmentä ajatustyöläistä työllistävä Tori.fi on edistänyt työntekijöidensä hyvinvointia ja terveyttä Heltin avulla jo kolmen vuoden ajan. Kysyimme Torin henkilöstövastaavilta Sanni Moilaselta ja Tytti Lönnqvistiltä, miten Heltin työterveys- ja hyvinvointipalvelut ovat näkyneet Torin arjessa. Lisäksi jututimme Torin työntekijää, Heltin jäsentä Ville Veikkolaista kokemuksistaan Heltin jäsenenä. Yhteyshenkilönä Torin suuntaan on toiminut Heltin työterveyshoitaja Kaisa Ojala, jonka mukaan yhteistyö Torin kanssa on ollut äärimmäisen mukavaa yhteisen arvomaailman ansiosta. 

”Tori ja Heltti ovat arvomaailmaaltaan samankaltaisia, ketteriä toimijoita, jotka haluavat tuottaa asiakkailleen lisäarvoa ja nopeasti apua. Tämän ansiosta yhteistyökin on ollut luontevaa”, Torin henkilöstöjohtaja Tytti perustelee.

Millainen työterveys Torilla on käytössä ihmisten ja organisaation tukena?

Torin näkemys

Miksi Heltti valittiin työterveyskumppaniksi?

Torin henkilöstöjohtaja Tytti Lönnqvistin ja People & Culture manager Sanni Moilasen mukaan valinnan taustalla oli erityisesti arvojen kohtaamisen ja Heltin työterveysmallin. ”Halusimme lähteä luomaan työhyvinvointiin jotain uutta”, Sanni kertoo.

Millainen työterveys?

Mitä palveluja Torilla on käytössä?

”Torilaiset ovat keskimäärin aika terveitä, joten koemme saavamme työterveyshuollolta enemmän, kun toiminta on etupainotteista. Myös omiin arvoihini kuuluu se, että panostetaan enemmän terveeseen ja tasapainoiseen elämään eikä vasta sen sairauden hoitoon. Heltistä saa työterveyden lisäksi tukea HR-asioihin ja yrityskulttuuriin.”

Palvelupaketti

Tutustu Heltin Edelläkävijä-pakettiin

Heltin Edelläkävijä-paketti on sinulle, joka haluat sairaanhoidon lisäksi kohdennettua tukea ja valmennusta henkilöstön hyvinvointiin ja jaksamisen johtamiseen.

Lue lisää, laske hinta organisaatiollesi ja tilaa suoraan verkkokaupasta.

 

Torin ja Heltin yhteistyö

Yhteisenä missiona ennaltaehkäisy ja Torilaisten terveenä pitäminen

”Meillä on tosi paljon pidetty tästä enemmän ennaltaehkäisevästä mallista. Torilaiset ovat keskimäärin aika terveitä, joten koemme saavamme työterveyshuollolta enemmän, kun toiminta on etupainotteista. Myös omiin arvoihini kuuluu se, että panostetaan enemmän terveeseen ja tasapainoiseen elämään eikä vasta sen sairauden hoitoon. Heltistä saa työterveyden lisäksi tukea HR-asioihin ja yrityskulttuuriin. Voin erittäin lämpimästi suositella Helttiä,” People and Culture Manager Sanni kertoo.

”Sekä HR:n että toki itsekin jäsenen näkökulmasta Heltin työterveyspalveluja käyttäneenä, suosittelen ehdottomasti Helttiä. Aina on ollut apua tarjolla. Heltti saattaa ehdottaa meille proaktiivisesti jotain ideaa, jota sitten yhdessä lähdetään työstämään. Se on tätä päivää,” Torin henkilöstöjohtaja Tytti sanoo.

”Lisäksi Heltin maanläheiset arvot Lempi, Tarmo, Hehku ja Pokka herättävät ihania lämmön tunteita. Toivon, että ne näyttäytyvät erityisesti sillä tavalla, että Helttiin on matala kynnys olla yhteydessä,” henkilöstöjohtaja Tytti hymyilee.

 

Torin ja Heltin yhteistyötä kuvaavat parhaimmin

Pitkäjänteinen ja vaikuttava kumppanuus työterveydessä
Sparraus yrityskulttuurin ja HR-asioiden kehittämisessä
Arjessa Torilaisille näkyvä painotus ennaltaehkäisevään toimintaan

Millaista on Torin ja Heltin yhteistyö arjessa?

Jäsenen ajatuksia: Rentoa, mutta asiantuntevaa palvelua

Torilainen ja Tele Sales -yksikköä vetävä Ville Veikkolainen jakaa kokemuksiaan Heltin työterveyden jäsenenä olosta. ”Heltistä saa nopeasti hyvää palvelua, kun sitä tarvitsee eikä tarvitse jonotella puhelinvaihteessa. Laitan useimmiten viestiä MyHeltti-palvelun kautta ja saan vastauksen nopeasti, missä sitten sovitaan tulenko käymään vai mitä tehdään. Paikan päällä kysytään akuutin tilanteen lisäksi yleensä muutenkin hyvinvoinnista. Hyvinvointipuoli ja tapahtumat tulevat toki tutuksi myös Heltin uutiskirjeessä, jonka selaan säännöllisesti.”

”Olen saanut Heltistä asiantuntevaa apua. Saan Heltistä rentoa, mutta asiantuntevaa palvelua, ei turhan jäykkää. Paikan päällä laitetaan Reinot jalkaan, juodaan kahvit ja käydään asiat läpi”, Ville kuvaa. ”Siitä, että Heltillä lääkärit eivät käytä valkoisia takkeja tai vastaanotolla istutaan pyöreän pöydän äärellä, tulee aika rento olo. Tuntuu kuin tulisi kotiin, kun ei ole mitään lippuautomaattia aulassa.”

”Paras työterveys, joka minulla on koskaan ollut.”

extraimage
extraimage

HR:n näkökulma: Saumaton ja proaktiivinen yhteistyö toimii aidosti

Helttin moniammatillinen tiimi ja Torin henkilöstöjohtaja sekä People and Culture Manager sekä muut torilaiset suunnittelevat yhdessä hyvinvointikampanjoita sekä sparrailevat isommassa mittakaavassa Torin hyvinvoinnin tavoitteista. Esimerkkeinä yhteistyöstä ovat vaikkapa itseohjautumisen työpajat, esihenkilövalmennukset sekä Heltin mukana olo Torin sisäisissä tapahtumissa ja hyvinvointipäivissä.

”Heltillä on työntekijöidemme hyvinvoinnissa iso rooli. Heltti tarjoaa tukea, koulutuksia ja ennaltaehkäiseviä kampanjoita hyvin monipuolisesti,” kertoo Torin People and Culture Manager Sanni. ”Lisäksi panostamme työympäristön viihtyisyyteen ja ergonomisuuteen, ja kannustamme työntekijöitämme panostamaan vapaa-aikaansa. Toki pyrimme myös aina kysymään torilaisilta, mitä heille kuuluu.”

”Kommunikoimme työntekijöillemme kaikista Torin eduista employee handbookin avulla. Tapaamme toimia kuvastaa välittäminen ja ennakointi. Meillä on lisäksi toimistolla oma kahvila, josta voi tilata omia juomia ja halutessa välipalaa. Heltin toimintatapa on hyvin samankaltainen kuin meidänkin – Heltti on saanutkin siirrettyä henkeään tänne meidän toimistolle omalla toiminnallaan ja kampanjoillaan,” henkilöstöjohtaja Tytti lisää.

Strategista, moniammatillista yhteistyötä ja matalan kynnyksen sparrailua

”Työskentelemme Heltissä moniammatillisessa tiimissä, joka koostuu työterveyshoitajasta, lääkäristä, fysioterapeutista, psykologista ja ravitsemusterapeutista. Istumme rinnakkain avokonttorissa, joka kuvaa hyvin tiivistä yhteistyötä. Työterveyshoitajana ja Torin yhteyshenkilönä olen torilaisen ensikontakti, kun hän laittaa viestiä MyHeltin kautta. Tilanteen mukaan liitän keskusteluun muun terveystiimin, vaikkapa lääkärin tai psykologin, tai sovitaan aika vastaanotolle suoraan oikealle asiantuntijalle. Keskinäinen konsultointi moniammatillisessa tiimissä sekä avunpyyntö ja avunanto on Heltillä tosi sujvaa,” Helttiäinen, Torin työterveyshoitaja Kaisa Ojala selittää.

”Tapahtumien kautta on ollut mukava tutustua torilaisiin vastaanottojen ja MyHeltti-viestittelyn ulkopuolella”, Kaisa kuvaa. ”Tori haluaa panostaa paljon heidän työntekijöidensä terveyteen ja hyvinvointiin. Torilaisia kannustetaan niin liikunnallisiin harrastuksiin kuin henkisen hyvinvoinnin huolehtimiseen. Itseohjautumisen kulttuurin kautta he ovat nähneet palautumisen tärkeyden ja haluavat tuoda vastapainoa kiireiselle arjelle,” Kaisa jatkaa.

extraimage

Ajatuksia yhteistyöstä

Miksi Heltin malli toimii ajatustyöpaikalla?

Parhaimmillaan työpaikan työntekijöiden, HR:n, johdon ja työterveyden yhteistyö on mutkatonta, avointa ja erittäin matalalla kynnyksellä tapahtuvaa jatkuvaa kommunikointia arjen asioista. 

”Yhteydenpito on hyvin välitöntä ja Torin kanssa yhteistyö onkin jatkunut jo 3 vuoden ajan. Yhteistyössä on korostunut se, että meillä on samanlaisia arvoja ja tavoitteita. Pohdimme yhdessä, miten haluamme tukea työntekijöitä heidän työssään ja edistää heidän hyvinvointiaan,” Kaisa Ojala kertoo.

”Heltin arvot Lempi, Tarmo, Hehku ja Pokka näkyvät myös Torilla, koska ne ovat hyvin samaistuttavat – meillä on hyvin tarmokasta ja lempeääkin porukkaa. Heltti on saanut siirrettyä henkeään tänne meidän toimistolle omalla toiminnallaan ja kampanjoillaan,” Sanni kertoo.

”Torilaiset ovat kokeneet, että kynnys laittaa viestiä Heltille digitaalisten kanavien kautta, on sopivan matala. Lisäksi toimipisteemme ovat torilaisille kätevän matkan päässä. He ovatkin kehuneet tätä meidän uuden näköistä Hyvinvoinnin Huoltamoa ja sitä miltä tuntuu tulla käymään meillä,” Kaisa jatkaa.

“Heltti on nykypäivän ja tulevaisuuden työterveyshuolto. Ei pelkkää sairaudenhoitoa. Lisäksi saamme lisäksi tukea HR-asioihin ja yrityskulttuuriin.”

Sanni Moilanen, People and Culture Manager

Rakennetaan yhdessä työpaikkoja, joissa ihmisiä ei polteta loppuun!

Tilaa yrityksellesi työterveyspalvelut nyt kätevästi verkkokaupasta

Olemme luoneet kolme erilaista työterveyden palvelupakettia pienyritysten tarpeet ja toiveet huomioiden. Tutustu paketteihin ja niihin sisältöihin ja valitse juuri teille sopiva työterveyden kokonaisuus.

  • Nopea hoitoon pääsy ja Suomen laajin hoitoverkosto – laajat palvelut ja +90 toimipistettä käytössänne
  • Kiinteä kuukausihinta – ennustettava ja läpinäkyvä hinnoittelu, ei yllätyskuluja
  • Vastaanotot ja tutkimukset sisältyvät Huolehtija- ja Edelläkävijä-pakettien kuukausihintaan
  • Kaikki Heltin työterveyden palvelupaketit ovat yhdistettävissä mihin tahansa sairauskuluvakuutukseen
  • 100 % suomalainen ja Suomen ainoa ajatus- ja tietotyöhön erikoistunut työterveys

Osta työterveys tästä!

extraimage

Voisimmeko auttaa sinunkin työpaikkaasi voimaan paremmin?

Laita meille viestiä tai ole suoraan yhteydessä Ainoon!

”Intohimoni on istuttaa hyvinvoinnin taimia työkulttuuriin ja auttaa kyseenalaistamaan perinteisiä työterveysmalleja. Ota yhteyttä!”

Aino Ahola | LinkedIn
aino.ahola@heltti.fi
040 823 5393

Varaa aika

☀️ Lomalla 7.8. asti.

Kesällä Heltin myyntitiimi on tavoitettavissa vaihtelevasti.
Ota yhteyttä: myynti@heltti.fi

Voit ostaa pienyrityksen työterveyspalvelut kätevästi suoraan verkkokaupasta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.