Ajatustyöhön erikoistunut työterveys

Välittävä ja mutkaton työterveys ajatustyöläisille

Nordic Healthcare Group

Yli 200 hengen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen erikoistunut kasvuyritys Nordic Healthcare Group eli NHG on ollut Heltin asiakkaana Heltin perustamisajoista lähtien. Yhdessä NHG ja Heltti ovat edistäneet NHG:n työntekijöiden työterveyttä usean vuoden ajan. NHG:n työntekijät ovat ajatustyöläisiä, joiden nopeatempoiseen ja liikkuvaan työhön Heltin etäpalvelut sopivat erinomaisesti.

Miksi NHG valitsi Heltin työterveyden?

”Heltti on ollut aina kiinnostava palveluntarjoaja. Me näemme Heltin työterveydenhuollon ravistelijana ja edelläkävijänä. Samaa haluamme tehdä NHG:na koko sote-alalle, joten kumppanuus on meille hyvin luonteva”, kertoo NHG:n henkilöstöjohtaja Tuomas Nuotio.

Nordic Healthcare Groupin ja Heltin yhteistyö

Proaktiivista työkykyjohtamisen ja henkilöstön hyvinvoinnin kehitystyötä

”Yhteistyö Heltin kanssa on sujunut aina todella helposti”, NHG:n henkilöstöjohtaja Tuomas summaa vuosia kestänyttä yhteistyötä. ”Meillä on ollut hyvät ja välittömät välit yhteyshenkilöidemme kanssa. Heltiltä on myös tullut paljon hyviä kehitysehdotuksia ja ajatuksia siihen, miten meidän pitäisi omaa toimintaamme kehittää. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä proaktiiviseen lähestymistapaan. On äärimmäisen mukavaa tulla käymään Helttilässä – pyöreiden pöytien ääressä käydä läpi ajatuksia ja fiiliksiä siitä, missä ollaan menossa. Vaikeistakin asioista pystytään puhua suoraan niiden oikeilla nimillä. Koen, että pääsemme hyvin kiinni asioihin.” 

 

”Vaikeistakin asioista pystytään puhua suoraan niiden oikeilla nimillä”

 

Katso videolta Nordic Healthcare Groupin ajatuksia yhteistyöstä Heltin kanssa.

Nordic Healtcare Groupin ja Heltin yhteistyötä kuvaavat parhaimmin

Vuosia jatkunut pitkäjänteinen kumppanuus
Proaktiivinen kehitystyö ja avoimuus
Helppo ja nopea palvelu jäsenille etänä ja livenä

Millaista on yhteistyö arjessa?

Helppo tavoitettavuus livenä ja etänä – sekä nopeaa reagointia

”Asiantuntijoidemme työ on todella projektiluontoista, mikä tekee siitä myös hyvin vaativaa. Työterveyden suhteen haasteet syntyvät siitä, että palveluiden ja hoitotiimiläisten tulee olla hyvin tavoitettavissa. Erityisesti korostuu se, että on hyvä olla tavoitettavissa muutenkin kuin kasvotusten. Eli meille toimivat hyvin erilaiset nettipohjaiset palvelut ja muut vastaavat etäpalvelut. Lisäksi tilanteita voi tulla nopeasti vastaan, joten se että pystytään reagoida nopeasti tilanteisiin on tärkeää”, NHG:n henkilöstöjohtaja Tuomas kertoo.

”NHG:n henkilöstö on ollut erittäin tyytyväinen Helttiin ja Heltin toimintamalliin. Palautetta on tullut hyvin vähän, mikä on tässä tapauksessa positiivinen asia. Ihmiset ovat olleet erityisen tyytyväisiä Heltin asiointipalvelu MyHelttiin, ja siihen miten helposti hoitotiimi on sitä kautta tavoitettavissa. Se on toiminut meille erinomaisesti.”

extraimage
extraimage

Heltin työterveyden malli ennakoi etteivät orastavat haasteet kasva ongelmiksi

”Asiantuntijayritykset kilpailevat aina keskenään työntekijöistä, ja työntekijät valitsevat työnantajansa – eikä toisin päin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että työterveyden kaltaiset palvelut ovat kunnossa.”

”Heltin työterveyden malli tukee myös meidän NHG:läisten perusajatusta siitä, että pyritään pääsemään ongelmiin kiinni ajoissa. Näin pystytään tehokkaasti estämään niiden muodostuminen isommiksi, kalliimmiksi ja hankalammiksi jutuiksi. Työntekijöistä huolen pitäminen on ehdottomasti sellainen kilpailuetu, joka on meille tärkeä”, NHG:n henkilöstöjohtaja Tuomas kuvailee.

Heltin lähestymistapa sopii erilaisille ihmisille

”Heltillä on sellainen asiakastarpeisiin vastaava toimintamalli, jossa ei jäädä odottamaan ja ihmettelemään, vaan toimitaan asiakkaan tarpeen mukaan. Heltille ominaista on myös ketteryys tarttua asioihin tarvittaessa”, kertoo Milla Peltonen, Heltin jäsen ja NHG:lainen.

Heltin jäsenenä oleminen tuntuu oikein mukavalta. Jäsenenä koen, että saan olla mukana innovatiivisessa toiminnassa. Lisäksi jäsenenä Heltiltä saan apua proaktiivisesti silloin, kun sitä tarvitsen”, hän jatkaa.

Olen ollut Helttiin yhteydessä tähän mennessä aina sähköisen väylän kautta, ja koen että se on oikeastaan ainut järkevä tapa tällaisessa tietointensiivisessä työssä. Jos chatti-palvelussa luvataan, että Heltiltä vastataan seuraavana päivänä, niin yleensä vastauksen on saanut jo samana päivänä. Koen myös, että kynnys ottaa yhteyttä työterveydenhuoltoon on kyllä madaltunut tällaisten sähköisten kanavien myötä”

extraimage

Työterveyshoitajan ajatuksia yhteistyöstä

”Me Heltissä ajattelemme, että ihminen on kokonaisuus. Jokaisella on työasiat ja kotiasiat, jotka vaikuttavat toisiinsa. Lisäksi meillä on riittävästi aikaa ja resursseja ottaa kaikki tekijät huomioon. Meillä on myös aivan moniammatillinen tiimi, joka hoitaa yhdessä jäsenten asioita. Esimerkiksi työfysioterapeutti voi olla apuna miettimässä kokonaisuutta.”

”Työterveysyhteistyössä mietimme yhdessä mitä NHG meiltä toivoo ja mitä voisimme yhdessä tehdä. Yritysyhteistyön lisäksi me kiinnitämme erityisesti huomiota miten yksittäistä ihmistä eli työterveytemme jäsentä voidaan parhaiten tukea ja auttaa. Esimerkiksi terveyskyselyiden avulla on löydetty paljon sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat enemmän apua ja tukea. Näin olemme päässeet suoraan auttamaan kyseisiä jäseniä”

”Yleensä sähköpostitse, ja neljä kertaa vuodessa on sovittu palaveri, jossa käymme läpi esimerkiksi terveyskyselyitä sekä NHG:n toiveita ja tavoitteita. Katsomme aina myös taaksepäin nähdäksemme miten yhteistyö on sujunut ja mitä tästä kaikesta voimme oppia”

“Suosittelen Helttiä ja Heltin asiakaslähtöistä toimintamallia lämpimästi eteenpäin. Olemme saaneet Heltiltä aina hyvää palvelua.”

NHG:n henkilöstöjohtaja Tuomas Nuotio

Voisimmeko auttaa sinunkin työpaikkaasi voimaan paremmin?

Laitat meille viestiä tai ole suoraan yhteydessä Kimmoon.

”Heltti on moderni, digitaalinen, vahvasti ennakoiva ja luotettava kumppani. Varaa aika ja katsotaan miten voimme olla avuksi!”

Kimmo Laine | LinkedIn
kimmo.laine@heltti.fi
050 410 0908

Varaa aika

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.