Ajatustyöhön erikoistunut työterveys

Työterveys yritykselle, jossa huippuosaajat halutaan pitää terveinä

Hellon

extraimage

Huippuasiakaskokemuksia kehittävät hellonilaiset halusivat oman työterveytensä olevan muuta kuin pelkkä flunssaklinikka. Hellonin nelikymmenpäinen tiimi on vaativa yleisö. Kun kehittää päivätyökseen maailman parhaita asiakaskokemuksia, ei oman terveyden kumppaniksi kelpaa ihan mikä tahansa desinfiointiaineen katkuinen toimija. Heltti onkin ollut Hellonin työterveyskumppani aivan Heltin alkumetreiltä asti vuodesta 2014, kun Heltti toi markkinoille aivan uudenlaisen tavan tuottaa ja kokea työterveyspalveluita.

”Heltin oma Hellon-tiimi tuntee Hellonin läpikotaisin ja pystyy siksi auttamaan syvällisesti ja ennaltaehkäisevästi.”

Millainen työterveys Hellonilla on käytössä ihmisten ja organisaation tukena?

Hellonin näkemys

Miksi Heltti valikoitui kumppaniksi?

“Hellon on kymmenen vuotta vanha organisaatio ja kuten yksilöt myös itse yritys on maturoitunut matkan varrella strategian terävöityessä ja kasvutavoitteiden tullessa kunnianhimoisemmaksi. Kasvamme jatkuvasti ja haluamme olla alamme ykkösiä. Tällaisessa muutoksessa on tärkeää, että kumppani on sellainen, joka ymmärtää meitä ja sopii meidänlaiselle luovaa työtä tekevälle porukalle, jolle pää on se tärkein työkalu. Heltin apu on korvaamaton osa kasvutarinaamme. Heltti on olennainen osa meidän organisaatiota, yksi tärkeä tukipilari ja hätäverkko, josta on helppo kysyä neuvoa ja hakea apua terveysasioissa,” Karoliina Lehtonen, Hellonin operatiivinen johtaja ja HR:stä vastaava kertoo. 

Millainen työterveys?

Mitä palveluita Hellonilla on käytössä?

Hellon on ollut Heltin asiakas aina Heltin alkuajoista alkaen. Heidän palvelupakettinsa vastaa Heltin nykyistä Edelläkävijä -pakettia, johon kuuluu etäsairaanhoidon lisäksi myös mm. työkyvyn tukeminen.

Lisäksi heidän palvelupakettinsa on yhdistetty sairauskuluvakuutukseen.

 

 

 

 

 

 

Palvelupaketti

Tutustu Edelläkävijä-pakettiin

Heltin Edelläkävijä-paketti on sinulle, joka haluat sairaanhoidon lisäksi kohdennettua tukea ja valmennusta henkilöstön hyvinvointiin ja jaksamisen johtamiseen.

 

Lue lisää, laske hinta organisaatiollesi ja tilaa suoraan verkkokaupasta.

 

Tilaa tästä

 

 

 

 

Hellonin ja Heltin yhteistyö

Voittava yhtälö: Heltti & sairauskuluvakuutus = terveet ja tyytyväiset työntekijät

Vuoden 2020 alussa Hellon siirtyi malliin, jossa on Heltin palvelut yhdistettynä sairauskuluvakuutukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Heltti toimii Hellonin työterveyden päävastuullisena organisaattorina, jonka vastuulla on tarjota hellonilaisille ennaltaehkäisevät terveyspalvelut ja neuvontaa, mielenterveyden hoitoa ja yleislääkäritasoista hoitoa etänä. Sairauskuluvakuutuksen avulla puolestaan hoituu kaikki fyysiset sairaudenhoidolliset vastaanotot Heltin kumppaniverkostossa.

“Heltin ja sairauskuluvakuutuksen yhdistelmä on mielestäni työntekijälähtöinen, eikä niinkään vakuutustekninen, mitä tällaiset joskus tuppaavat olemaan. Meillä hellonilaisilla on aina selkeä polku: ensin yhteys Helttiin ja joko asia hoituu siellä tai sitten jos on tarve nähdä erikoislääkäreitä livenä, käytössä on laaja verkosto kumppaneita ja Heltissä osataan ohjata juuri oikealle”, Lehtonen kuvaa. 

Heltti on aina se taho, johon hellonilainen on ensimmäiseksi yhteydessä, oli kyse reseptin uusimisesta, jaksamisongelmista, jostain fyysisestä vaivasta tai siitä minne mennä koronatestiin. Usein asia hoituu ja etenee puhelimessa tai Heltin verkkopalvelun MyHeltin kautta ilman, että työntekijän tarvitsee lähteä minnekään fyysisesti. Aktiivisen ajatustyön haasteet huomioivan terveysneuvonnan ja -ohjauksen avulla Heltin mallissa lääkärikäynnit vähenevät tyypillisesti 55-65 %, sairaanhoidon osuus kustannuksista tippuu noin 35 %:iin ja ennaltaehkäisevä hoito nousee 65 %:iin.

Hellonin ja Heltin yhteistyötä kuvaavat parhaimmin

Syvällinen ja proaktiivinen kumppanuus
Keskitetty ja selkeä tukiverkko johdolle, HR:lle ja työntekijöille
Vahva työykyvyn johtamisen yhteistyö

Millaista on Hellonin ja Heltin yhteistyö arjessa?

Mielenterveys ja ennaltaehkäisevät palvelut Heltillä, sairaanhoito kumppaneilla

Kuten monissa muissakin asiantuntijaorganisaatioissa, myös Hellonissa tärkeässä roolissa on työntekijöiden jaksaminen ja mielen hyvinvointi. Lehtonen kertoo, että ilman ajatustyöhön ja ajatustyöläisiin erikoistunutta Helttiä kumppanina, saattaisi työterveys painottua pelkkään sairaanhoitoon, ei ennaltaehkäisyyn. Lisäksi mentaalipuoli jäisi varmasti pienemmälle huomiolle, kun vastuu jäisi isommin työntekijän kontolle. 

“Heltti on tässä se kokoava voima. He ovat hyvin kartalla siitä, mitä hellonilaiset tarvitsevat, ja tuntevat ajatustyöläisten maailman,” Lehtonen kertoo. Hellonin sisällä jutellaankin matalalla kynnyksellä yhdessä säännöllisesti jaksamiseen liittyvistä asioista. Lisäksi Hellonissa kannustetaan ennaltaehkäisyn nimissä olemaan Heltin työterveyspsykologeihin yhteydessä mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin.

extraimage
extraimage

Tuttu ja turvallinen tuki pikavalinnan päässä

“Hellonilaiset ovat jo tottuneet siihen, että työterveyteen ei aina tarvitse erikseen mennä. Heltti on olennainen osa meidän organisaatiota, yksi tärkeä tukipilari ja hätäverkko, josta on helppo kysyä neuvoa ja hakea apua terveysasioissa. Meillä on lääketieteellinen apu ikään kuin puhelimen pikavalinnassa. Se tuo turvaa.”

Hellonilaisten on helppoa, nopeaa ja vaivatonta olla yhteydessä tuttuun Heltin tiimiin – missä ikinä työtään tekevätkin. Usein asia hoituu ja etenee puhelimessa tai Heltin verkkopalvelun MyHeltin kautta ilman, että työntekijän tarvitsee lähteä minnekään fyysisesti. Kaikista Heltin hoitotoimenpiteistä jo ennen koronaa 76 % tapahtui etänä eli yllättävän moni asia hoituu nykyään etäyhteyksin, puhelimessa tai verkossa. 

”Erään kollegan tilanteessa silmätulehduksen takia ei tarvinnut lähteä minnekään, vaan kollega laittoi kuvia silmätulehduksesta MyHeltin kautta ja lääkäri pystyi sen perusteella arvioimaan tilanteen ja määräämään lääkityksen,” kuvaa Karoliina arjen esimerkkejä. 

Mitä sitten kun pitää kirjaimellisesti "mennä lääkäriin"?

Välillä toki täytyy kirjaimellisesti “mennä lääkäriin”. Jos Heltissä todetaan Hellonin työntekijän tarvitsevan fyysistä sairaudenhoitoa, työntekijä saa Heltistä lähetteen sairauskuluvakuutuksen turvin kumppaniverkostoon juuri oikealle taholle. 

“Meillä hellonilaisilla on aina selkeä polku: ensin yhteys Helttiin ja joko asia hoituu siellä tai sitten jos on tarve nähdä erikoislääkäreitä livenä, käytössä on laaja verkosto kumppaneita ja Heltissä osataan ohjata juuri oikealle. Kumppanille mennessä mukaan otetaan aina vakuutuskortti tai vähintään vakuutusnumero. Nämä kaksi asiaa olemme iskostaneet kaikille: Helttiin ensin yhteys ja vakuutuskortti aina mukana,” Lehtonen kuvaa. 

Karoliina Lehtonen kertoi esimerkin omasta elämästään: hänellä oli ollut pitkittynyt selkäkipu ja hän oli yhteydessä Helttiin. Heltistä tehtiin lähete yksityiselle lääkäriasemalle, josta soitettiin Karoliinalle, ja varattiin aika tutkimuksiin. Lopulta selkä hoidettiin kuntoon tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistuneessa sairaalassa. Karoliina oli iloinen siitä, että kaikki hoidettiin hänen puolesta viikossa parissa ja hoitoputki oli sujuva. 

extraimage
extraimage

Heltti osana Hellonin HR:ää

Yhteistyö Heltin ja Hellonin välillä on tiivistä. Helttiäiset tuntevat Hellonin organisaation ja sen ihmiset, luovien tekijöiden tavat tehdä töitä sekä firman vahvuudet ja ydinhaasteet. Koko firman tasoisesta datasta nähdään hyvin missä hyvinvoinnissa mennään, mutta Karoliina Lehtosen mukaan homman ydin on siinä, että kun organisaatio on tuttu, Heltissä pystytään katsomaan myös lukujen taakse. 

“Voin hyvin soittaa työterveyshoitajallemme Heltissä käyden läpi organisaation tilannetta ja hän tietää, mistä puhun. Saan myös henkilökohtaista sparria kokeneelta Heltin työterveyspsykologilta omaan työhöni. Olen äärimmäisen tyytyväinen Heltin ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä oman työni coachaukseen ja uskon, että yhteistyössä auttaa juuri se, että he tuntevat meidät ja osaavat kiinnittää oikeisiin asioihin huomiota jo hyvissä ajoin. Olen tottunut aiemmin siihen, että työterveys on vain etäinen yhteistyökumppani, jonka kanssa ei ole aitoa vuorovaikutusta.”

Ajatuksia Hellonin operatiiviselta johtajalta ja HR-vastaavalta

Miksi Heltin malli toimii ajatustyöpaikalla?

Samalla kun Heltti on tullut valituksi Euroopan parhaaksi terveysalan työpaikaksi, Hellonista on palvelumuotoilualan pioneerina vuosien varrella kasvanut maailman palkituin alan yritys, jonka asiakkaina on muun muassa Pepsico, Vodaphone, SiljaTallink, Yara, HSL, Tesco, Bank of Ireland, Mandatum ja Suomen hallitus. Ei hullummin yhdessä kasvettu!

Hellonilaisten tekemä ihmisläheinen palvelumuotoilu on mitä suurimmassa määrin ajatustyötä, joka voi kuormittaa mieltä. Jos Hellon haluaa tuoda asiakkailleen ihmisnäkökulman usein prosessikeskeiseen palveluiden kehittämiseen, niin ihmisläheisyys korostuu myös talon sisäisissä toimintatavoissa ja työtekijöiden hyvinvointiin panostamisena.  

“Uskon, että ilman tällaista yhteistyötä sairauspoissaolot olisivat meillä isommat. Olen varma, että toisenlaisella mallilla tilanne olisi eri,” kertoo Karoliina Lehtonen.

Oletko jo tutustunut työterveyden ja sairauskuluvakuutuksen yhdistelmän hyötyihin?

Hellonissa ei edes mietitty, että kaikki työterveyden palvelut olisi hankittu yhdeltä toimijalta tai että käytössä olisi pelkästään sairauskuluvakutuus.  Hellonin operatiivinen johtaja uskoo lisäksi, että ilman Helttiä hoito painottuisi pelkkään sairaanhoitoon, ei ennaltaehkäisyyn. Lisäksi mentaalipuoli jäisi varmasti pienemmälle huomiolle, kun vastuu jäisi isommin työntekijän kontolle. 

“Pelkään, että pelkkä vakuutus aiheuttaisi vain melkoisen lähetesekamelskan ja kun työntekijät kävisivät missä milloinkin, kellään ei olisi kokonaiskuvaa ihmisten hyvinvoinnista. Heltti on tässä se kokoava voima ja kuten aiemmin sanoin, he ovat hyvin kartalla siitä, mitä hellonilaiset tarvitsevat, ja tuntevat ajatustyöläisten maailman. Lisäksi heidän kiinteähintaisen kuukausimaksunsa ansiosta heillä on insentiivi pitää meidät terveenä,” Hellonin operatiivinen johtaja ja HR-vastuussa oleva Karoliina Lehtonen kertoo ja kuvaa syitä Heltti + sairauskuluvakuutus -komboon. 

“Missään aiemmassa työpaikassani ei työterveys ole ollut näin tärkeä ja läheinen osa työtäni. Heltin mallin ansiosta tieto Hellonin ja työntekijöiden hyvinvoinnista on keskitetysti Heltillä.”

Karoliina Lehtonen, Hellonin operatiivinen johtaja ja HR:stä vastaava

Rakennetaan yhdessä työpaikkoja, joissa ihmisiä ei polteta loppuun!

Tilaa yrityksellesi työterveyspalvelut nyt kätevästi verkkokaupasta

Työterveyden pakettiemme hinnat päivittyvät 1.7.2023. Tilaa 30.6.2023 mennessä ja varmistat työterveyden nykyisillä pakettihinnoilla.

Olemme luoneet kolme erilaista työterveyden palvelupakettia pienyritysten tarpeet ja toiveet huomioiden. Tutustu paketteihin ja niihin sisältöihin ja valitse juuri teille sopiva työterveyden kokonaisuus.

  • Nopea hoitoon pääsy ja Suomen laajin hoitoverkosto – laajat palvelut ja +90 toimipistettä käytössänne
  • Kiinteä kuukausihinta – ennustettava ja läpinäkyvä hinnoittelu, ei yllätyskuluja
  • Vastaanotot ja tutkimukset sisältyvät Huolehtija- ja Edelläkävijä-pakettien kuukausihintaan
  • Kaikki Heltin työterveyden palvelupaketit ovat yhdistettävissä mihin tahansa sairauskuluvakuutukseen
  • 100 % suomalainen ja Suomen ainoa ajatus- ja tietotyöhön erikoistunut työterveys

Osta työterveys tästä!

extraimage

Voisimmeko auttaa sinunkin työpaikkaasi voimaan paremmin?

Laitat meille viestiä tai ole suoraan yhteydessä Ainoon

”Intohimoni on istuttaa hyvinvoinnin taimia työkulttuuriin ja auttaa kyseenalaistamaan perinteisiä työterveysmalleja. Ota yhteyttä!”

Aino Ahola | LinkedIn
aino.ahola@heltti.fi
040 823 5393

Varaa aika

☀️ Lomalla 7.8. asti.

Kesällä Heltin myyntitiimi on tavoitettavissa vaihtelevasti.
Ota yhteyttä: myynti@heltti.fi

Voit ostaa pienyrityksen työterveyspalvelut kätevästi suoraan verkkokaupasta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.